kanske bästa rätten hittills

Måndag och äntligen dags för matkassevecka för oss igen. Och som ni vet går det rent ut sagt åt h-vete vad gäller min kampanj jag driver på hemmaplan om att ha matkassen varje vecka. Går sådär då Tanja av någon anledning tror sig ha 2 röster på allt vi diskuterar i den här familjen och då Ted verkar minst sagt ointresserad av att ta någons parti så kan ni ju förstå hur utfallet blir. Tanja.vinner.varje.gång.
För inte så länge sen hade jag lite polare över på middag och överraskade rejält med pasta carbonara. Överraskningen låg inte i vad jag lagade utan hur gott det blev, även jag blev överraskad även om jag, som ni vet, fått en lättare släng av hybris efter några minst sagt lyckade maträtter som jag förvisso lagat efter Homies recept men ändå. Det har gått bra nu..

 

Såklart skröt jag om denna utomjordiska fantastiska matupplevelse (ok, kanske drog det lite långt där men gott var det) för Tanja varför hon önskade få detta lagat till sig i fredags. Kan ni fatta, gourmetchef Norgren hade ansvar för fredagsmiddagen, det händer inte ofta om det inte handlar om att åka och hämta hämtmat såklart.
Tar emot att säga men fredagen slutade med en överkokt pasta, en torr carbonara med bränt bacon. Det enda som leverade var den råa äggulan som jag la på toppen. När man väl får chansen är man som sämst när det gäller, som herrarnas skidlandslag i OS nyligen.. Ja, ni fattar. Och ännu värre, kan ju inte ens skylla på någon annan. Och glömde ta bilder så jag lånar en från min kompis restaurang Michelangelo i Gamla stan.

Men det är ju detta som är så bra med att det kommer nya dagar, man får nya chanser och nu med bättre förutsättningar. (gäller alltid att vara positiv, kom ihåg var ni hörde det först) Bra och goda recept från Homie har ju minst sagt varit en framgångsformel så varför inte fokusera på veckans mat istället.

 

Börjar nästan bli tjatigt men Homies bud var igen löjigt punktliga och jag höll också min del med att inte vara hemma kl 15 fast jag fått 2 påminnelser när de skulle komma plus ett sms med karta över bilens gps. Jag är faktiskt lite små-sämst men en mycket upptagen man som ni märker. Om inte annat kan man ju låtsas..
Vi drog igång med matlagning på söndagen så det skulle finnas matlåda på måndag. Ja, det här kan ni ju. Nästan så man copypastar mitt inlägg för 2 veckor sedan. Men tjatar jag tillräckligt länge kommer ni kanske finna det ganska smart att ha matkasse och om den ändå levereras söndag varför inte avsluta helgen med att slippa fundera på vad man ska äta på kvällen innan Beck-film nummer 227 går kl 21 på fyran, självklart med 3h reklam mellan varje mening. Typ så.
Just det, mat var det ju.


I söndags lagade vi, okej då, Tanja något av det bästa vi ätit hittills. Yakiniku med ris. När man skriver det låter det sjukt tråkigt och torrt men det var så gott. Har för mig att yakiniku egentligen ska tillagas på entrecote men vi gjorde det på nötfärs och det var verkligen en dunderrätt.
Just det, ni kanske undrar var jag var? Kollade fotboll med en polare och drack 2 kalla såklart. Ibland behöver en hårt arbetande småbarnsförälder komma ifrån lite, Tanja drar till stallet medan jag går till puben. Typ samma sak men bra mycket mer givande att se lite grönt gräs och en fotboll än att stå och plocka bajs i 4h. Där har jag tänkt till.

en av de bästa rätterna so far

Men nu till hur man lagar en av de bästa rätterna so far från Homies kasse. Jag har i för sig ingen aning hur Tanja gjorde men har ju snygga recept från Homie så håller mig till dem och kikar på Tanjas bilder. En riktigt gentleman kommer ju hem precis när maten står serverad varför jag på riktigt inte gjorde ett smack. Men som sagt hade jag ju sjukt viktiga saker för mig, måste ju underhålla sina vänner emellanåt.

enkelt recept

Man började i alla fall med att koka riset och sedan förbereda en söt soja-sås gjord på vatten, socker och soja. Enligt receptet så skulle man koka upp tills sockret löstes upp så får väl anta att det var exakt det Tanja gjorde, hon brukar ju hålla sig till vad som står i recepten.. NOT!!
Därefter skulle man steka färsen tills den blir krispig och får ordentligt med färg. Hacka sedan chili, vitlök och ingefära (älskart!!) som man la i färsen tillsammans med sesamolja.

Stek på några minuter och sedan la Tanja (får vi anta) strimlad sticklök, vad det nu är, och limesaft ner i färsen.
Så när jag sedan behagade att komma hem stod det minst sagt punktlig en tallrik med färs, ris, soja-sås och ett stekt ägg och tillsammans utgjorde de en av de bästa rätterna hittills. Wow, börjar låta som poesi när Mr Norgren skriver, än en gång utvecklas bloggen till det bättre. Nja.. Men vad gäller rätten var den så pass god att tom hon som anser sig bäst i världen i köket, Tanja alltså, la citatet ”den här kan jag verkligen tänka mig att laga igen” och det säger väl egentligen allt.
10/10!!
Kom precis på att jag skulle ge er ett tips om korv men det får bli till onsdag.. Vilken cliffhanger!!!
Må gott alla läsare och vänner och alla andra som jag säkert känner. (kungen av rim gör det igen)

 

Hörs onsdag/
Eder carbonara-kung,

Ekan

 

Ställning i antal lagade rätter:
Tanja 18,5,
Ekan 5,25,
Ted 1,25 (so long Teddy-man)
Antal ggr Mat-polisen ändrat något i receptet: 15/25 rätter. 

Din produkt är tillagd

×