Vanliga frågor och svar

Hur kan jag betala för min beställning? 

Vi använder oss av Klarna och Dibs vid all form av betalning. Som kund kan du välja mellan att betala direkt via ditt kort eller genom faktura som går via Klarna. Klarnas förhållningsregler är det som gäller.

Inom vilken tid kan jag returnera eller byta min produkt/beställning?

Du har möjlighet att returnera eller byta din produkt/produkter upp till 2 veckor efter produkten har levererats.

Vad har jag för ångerrätt? (Är jag ansvarig för att betala returen av min beställning?) (Jag returnerade en produkt/beställning, hur länge dröjer det innan återbetalning sker?)

Ångerrätten gäller från den dag dina produkter har levererats och 2 veckor framåt. Återbetalning sker så snart vi kan efter att produkten/produkterna har anlänt vårt lager och vi siktar alltid på att du har pengarna på ditt konto 3-5 arbetsdagar efter det.

Måste jag skapa ett konto för att göra en beställning?

Nej.

När jag fick min leverans var en av produkterna i min beställning skadad, vad gör jag då?

Då kontaktar man vår kundtjänst snarast och så hanterar vi det därifrån. Skadade produkter skickas tillbaka till vårt lager fraktfritt och vi ersätter med nya produkter, förhoppningsvis i bättre skick denna gång. 

Vad har ni för leveranstider?

Så snart som möjligt men målet är 3-5 arbetsdagar. Vissa tider är belastningen väldigt stor och då kan det dröja någon extra dag mot undre normala omständigheter. 

Om jag fakturerat Homie, hur vet jag att jag som privatperson inte får restskatt på min provision?

Om du väljer att plocka ut din ersättning och inte har ett registrerat bolag använder vi oss av Cool Company. De hjälper dig som privatperson att rätt skatt betalas in. Då du erhållit provision är detta en intäkt som måste skattas och vi på Homie vill underlätta för dig som privatperson att du inte taxeras i efterhand. 

Vänner och bekanta har handlat via min Homie-kod, hur får jag ut min ersättning? 

Din ersättning räknas ihop varje månad och så fort du kommit över 1000:- i ersättning har du möjlighet att fakturera Homie genom att gå in på ”min sida” och tryck på fakturera Homie. Har du inget registrerat bolag så fakturerar du oss som privatperson och då hjälper Cool Company dig att rätt skatter dras från din provision mot en mindre avgift. Denna lösning har vi valt för att säkerställa att ingen av våra Homies hamnar i problem med Skatteverket. 

Ifall jag har ett företag och vill fakturera Homie min provision, vem ansvarar för inbetalning av skatten då?

Det gör det aktuella företaget. 

  

Behöver jag ha ett företag för att jobba med Homie-modellen?

Absolut inte. Vårt rekommendationsprogram är gjort för att alla ska kunna vara med, alla ska kunna bidra och alla ska kunna vara en Homie. Det som är viktigt för oss är att allt går rätt till så vi inte har några Homies som missar att tex betala skatt på sin provision, och på så vis hamnar i bekymmer. Har man inte företag och fakturerar Homie därifrån så använder vi oss av Cool Company som tillhandahåller en tjänst där man kan fakturera utan företag som privatperson.  


Vad innebär det att vara en Homie och hur blir jag det?

En Homie blir du efter att minst 3 olika personer eller företag har köpt via din personliga Homie-kod. Så fort detta är gjort ändras ditt konto till ett Homie-konto och du får nu ersättning i tre led under dig samt att du själv har 23% rabatt på allt du själv köper in. 

Vad är Homie-modellen?

Homiemodellen är ett rekommendationsprogram där vi valt att lägga all den budget som normalt läggs på marknadsföring och istället ge tillbaka den till våra Homies, det är tack vare er som fler personer får upp ögonen för vårt koncept och självklart ska ni då ha ersättning för det. 

Vad är skillnaden på att vara kund som privatperson och som företag?

Egentligen ingen förutom när du ska fakturera Homie din ersättning. Som privatperson gör man det via Cool Company som ser till att rätt skatter dras innan du får ut ersättningen på ditt bankkonto. Som företag så ansvarar du själv för hanteringen av ersättningen och när du fakturerat Homie tillfaller hela ersättningen ditt bolag som sedan får ta hand om moms, skatter etc. 

Under vilken period beräknas min provision som Homie?

Provisionen räknas ihop efter varje månad och går att fakturera först 1 månad senare, då vi måste ta hänsyn till eventuella returer och liknande. Så för alla de som handlar på din Homiekod i november månad kan du först få ersättning för i januari osv. Provisionen räknas ihop månad för månad.  Vi har satt ett minsta fakturabelopp om 1000 SEK, vilket gör att din provision måste vara över denna summa för att fakturering skall vara möjlig. Om du tjänat in mindre än 1000 SEK i provision en månad flyttas det självklart över till nästa månad.


Om jag fakturerat Homie min provision, när får jag utbetalningen?

Om du fakturerar oss som privatperson får du din ersättning via Cool Company 5 bankdagar senare. Som företag tar det 3-5 bankdagar.

Vart ser jag min eventuella provision någonstans?

Under ”min sida” och välj sedan ”mitt nätverk& provision”. Observera att du endast har möjlighet att erhålla ersättning när du blivit en Homie. Detta blir du efter att 3 kunder har handlat och då använt din Homiekod. 

Hur fakturerar jag Homie min provision?

Genom att gå in på min sida, välj ”mitt nätverk& provision” och trycka ”fakturera Homie"

Din produkt är tillagd

×