jultider

Ytterligare en vecka med matkassen har gått, och man kan helt klart säga att det har varit bättre än vi hade förväntat oss.

Våra liv är ganska så fullsmockade. Vi jobbar båda två ganska så mycket, älskar att träna och försöker trycka in så mycket vi kan och hinner med under dygnets vakna timmar. Speciellt jag. Skulle inte kalla mig själv för tidsoptimist för jag kommer aldrig (nästan) försent, men kommer alltid inspringandes i sista sekund. Helt klart borde dygnet ha fler timmar. 

Och speciellt denna vecka. Jag vet inte hur ni gör veckan innan jul, men den tenderar alltid att bli liiiiite mer galen än alla andra veckor. Jag har haft jobbet, flera klasser och PT kunder. Försökt få till lite egen träning, köpa julklappar, umgås med vänner, varit på avslutningar, uppvisningar och planerat för kommande år.  

Så då är det VÄLDIGT lyxigt att ha en make som lagar mat (och gillar att göra det) och har den klar till man kliver innanför dörren så man bara kan slänga sig på stolen och sleva i sig. För så blev det med veckans 2 sista middagar. 

KYCKLINGGRYTA MED SVAMP OCH TIMJAN

Jag är lite anti kyckling, det har nog framkommit tidigare att jag tycker att det är en smaklös och helt onödig ingrediens. Johan älskar dock kyckling, han skulle kunna äta det varje dag. Men det är för att han tycker att det är en bra proteinkälla som är god, lättlagad och passar till allt. Man kan säga att han och jag inte drar åt samma håll där. Kycklingfilé är typ som isbergssallad, tråkigt och smaklöst. Kyckling ska grillas med skinn på, då kan vi snacka yummy.

MEN.. det börjar bli jobbigt det här nu alltså haha. MEN den här maträtten var faktiskt väldigt god och kycklingen fick en ok smak av allt det andra. Johan hävdar att det är löken som gör det men jag tänker att det är champinjonerna. (jag kan ha fel.. haha) 

Nu spelar det ingen roll vem som har rätt och vem som har fel så länge slutsatsen är att jag återigen blev positivt överraskad och Johan undrar vem jag är och vad jag gjort av hans fru, aka Fru Kräsen. 


tips från johan! 

 

Ett litet tips från kocken i Cajdert´s hus är att ta vara på hela broccolin. 

Skala stammen och skiva den tunt. 

Pressa över färsk citron och ringla över lite god olivolja, nymalen svartpeppar och flingsalt. 

Du kommer att bli förvånad över hur gott det är. 

Ett perfekt litet snack innan maten när magen kurrar. 

 

Nu tar vi ett litet uppehåll igen och välkomnar Familjen Norgren/Bäckmans vecka. 

Vi har tagit en liten paus från Stockholm och allt vad det innebär och ska fira jul i Gunnarskog där Johan kommer ifrån. 

Vi ska njuta av varandras sällskap 24/7 och hänga med familjen. Gå långa promenader i skogen, äta massa julmat och leka med barnen och Leffe.

VI ÖNSKAR ER EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR! 

KRAM OCH KÄRLEK FRÅN FAMILJEN CAJDERT/MARIA, JOHAN OCH LEFFE 

Din produkt är tillagd

×