halvtid :) 

Har ni fattat att det snart är jul? Det är ju på söndag! Galet alltså.

Vi har, som kanske alla andra haft en lite smått kaotisk vecka där det känns som att man inte hinner med ens hälften av vad som borde hinnas med. Och då kan jag säga att det här med matkassen har varit GULD värt. 

Tänk om vi hade behövt planera inköp, komponera maträtter, handla och laga. Eeeeh det hade INTE gått. 

Så veckans absolut bästa är att vi inte har behövt tänka, utan bara kolla receptet i paddan, plocka fram ingredienserna i kylen och laga. Så värt! 


Om veckans första maträtt inte fick stående ovationer så fick rätt nummer TVÅ och TRE en liten spontandans. YUM! 

Inte bara att det var gott utan det gick fort, var enkelt och fräscht. (JO till och med jag hade INTE kunnat misslyckas med det här... eller kanske ändå eftersom jag är så ointresserad av att laga mat. Tänk om jag kunde vara hälften så bra på att laga mat som jag är på att äta den. Jag hade varit KUNG! Haha.) 

räkor i dijonsås

Ni kommer ju helt klart att när den här bloggen är klar undra vad jag är för människa egentligen och hur Johan orkar med mig.

Jag fattar, jag har konstiga ideér för mig som att morötter skall ätas råa eller ugnsstekta. Senap kan man bara ha på halva korven för att inte ta över. Rödlök är gott i tomatsallad och grekisk sallad och kan funka i min egna "grekiska" potatisgratäng men inte på nåt annat osv..

Så när receptet säger Dijonsenap, lök och fänkål rynkas näsan och vecken på pannan förstärks. Men som jag sagt innan, allt ska testas och jag ÄLSKAR när jag blir förvånad och överbevisad. Det var alltså gott! 

Vi hade en av Johans vänner över på besök just denna kväll detta lagades tyvärr. JO tyvärr, för det betydde ingen matlåda till dagen efter. (Typiskt att han inte kom i söndags liksom. Haha.)


3 smarta tips från johan.

vassa knivar

En kniv behöver kärlek och omtanke (Johan har även han sina små egenheter och han är super speciell med sina knivar hemma) så att bryna kniven ofta är ett måste. Men absolut inte slakta som TV kocken, utan lätt och lugnt mot brynstålet är melodin! 

Mindre slafs

Se till att ta fram alla ingredienser och byttor innan du börjar laga så slipper du fläckar på skåpsluckor och lådor när du helt plötsligt behöver den där byttan högst upp samtidigt som fingarna är härligt tjocka av dubbelpanering.  

miljösmart

Ha en bunke framme för restavfall. Skala morot, hacka paprika mm och bänken ser lätt ut som vilket slagfält som helst. Men om du har något att lägga resterna i direkt så håller du lättare rent och snyggt runt dig plus att du då har mindre att städa efter. 

ett fräschare taco alternativ

 

Många skrattar och hånar "Svenssons fredagar" men vi gillar det! 
För oss blev det fredag mitt i veckan. Tacos kan ju vara det roligaste man kan äta. Finns ju så oändligt många olika alternativ. 
 
Jag har faktiskt en kycklingröra jag brukar göra ibland istället för den vanliga köttfärsen. (oj nu erkände jag att kan en rätt. Mer om det en annan gång) 
 
Men det här blev ytterligare en variant som vi inte tänkt på tidigare. Och svaret på varför är för att detta alternativ innehöll Zucchini. Eeeehm NÄ TACK! 
 
Eller JO TACK from nu. Känner knappt igen mig själv nuförtiden alltså. Haha. 
Att krydda köttfärsen med spiskummin och lite andra härligheter istället för den färdiga blandningen som finns i butikerna, skoja till det med lite bönor, tomat och zucchini var ju allt annat än äckligt. Det var SÅ NICE! 
 
Toppade det hela med ruccola och grekiskt (eller ok det var turkisk) yoghurt gjorde det hela so FRESH!

Sammanfattningsvis kan vi säga att efter veckans lite skakiga start har den gått spikrakt uppåt. 

Och helt ärligt så kan ingen matkasse i världen passa Fru Cajdert helt, inte när man är så "weird" som jag är. Haha. (jo jag skrev just om mig själv i 3e person)

Så mot veckans 4st lagade maträtter så leder det smarriga mot det inte så smarriga med 3-0. Det är toppbetyg. (Frågar man Johan så är det 4-0.) 

Men viktigast av allt är faktiskt att vi är tillsammans i köket nu för tiden. Eftersom det går så fort och jag är nyfiken på vad som ska lagas så hjälper jag till mer i köket nu än när Johan lagar mat som vi är vana vid. Kanske att hjälpa till var att ta i, men jag är iaf närvarande i köket :) 

En maträtt kvar för oss innan vi tar lite Julledigt från jobb, matkasse och blogg. 

Snart tillbaka!/MC


Din produkt är tillagd

×