VEcka 2 för the cajdert´s

Hej och hå vad tiden går fort när man har roligt. Julen närmar sig och då kommer vi att ta ett uppehåll med matkassen för att frossa i den traditionella julmaten och antagligen som var och varannan person längta till att komma tillbaka till rutinerna igen. 

Vet dock inte om 3 veckor med matkasse kan räknas som rutin.. Fast en rutin är väl en rutin när man tycker att det är det? 

Vi har iaf ÄLSKAT att ha matkasse. Johan är helt lyrisk, medan jag tycker att hela lägenheten stinker lök (tycker fortfarande att lök är överskattat och inte alls tillför något i matlagningen mer än dålig lukt och lite gasig mage) och Leffe som undrar varför vi tappar så lite mat på golvet nu för tiden. 


Återigen kom leveransen helt felfritt till oss i söndags och som nyfikna små barn på julafton slet vi upp alla ingredienser på bordet för att kolla vad det var våra smaklökar skulle få uppleva under veckan.

Överlag såg det bra ut, men självklart kom skeptikern i Fru Cajdert fram när hon såg både fänkål, zucchini och rotselleri medan Herr Cajdert som vanligt var överpositiv. 

johan 

Johan är en Värmlandspöjk som älskar att laga mat, springa i skogen och klättra. Han har en bagrund som kock, brandman och har en kort karriär som TV underhållare i olika program. Ingenting är jobbigt och han kan när som helst vända en kaosartad dag till magi. 

Ni kommer att märka att han är ÖVER positiv! (om ni inte redan fattat det) 

maria 

Maria är betongbarnet som undvikit gräs och natur nästan hela livet, asfalt och sandstränder är hennes melodi. Mat lagar hon inte (och har inte gjort det de senaste 10åren) men att stå bredvid och säga hur man bör göra kan hon. En som älskar att äta vet vad som passar ihop liksom. 

Som ni kanske märkt är Maria kräsen och lite som ett obstinat barn när det kommer till mat. 

leffe

Leffe är kelgrisen som är glad i allt. Från noll till hundra ALLTID. Han älskar att springa, smeknamnet Blixten passar honom då han springer ifrån allt och alla. Frallor är ganska så känsliga i magen, men det hindrar honom inte från att snabbt tugga i sig det han hittar. Fisarna störs ju inte han av. 

Leffe tar efter Husse, positiv och glad i livet. 

Tillbaka till kassen och maten. Efter att ha slitit upp allt ur påsen så satte vi igång med veckans första maträtt - UGNSTEKT KYCKLING MED ROTFRUKTSCURRY.

Jag hade lite mat kvar från lördagen och passade på att äta upp det (dåligt att kasta mat och frysa mat är inte min grej) medan Johan satt och mumsade och yppade lite positiva ord om middagen vilket gjorde att jag såg fram emot lunchen idag. 

Men helt ärligt så måste jag säga att det inte var min grej. Alltså det var inte fel på maten i sig, utan nu kom vi till en sån där rätt där smaken är som baken. Min är rätt så bred vilket då även smaken borde vara men rotselleri är inte min grej. Kycklingen tuggade jag i mig, nom nom, men rotfruktscurryn fick inte många poäng och råkade hamna på nåt annat ställe än i munnen. (Ooops) 

Så för att summera veckans första måltid så fick den en rejäl tumme upp av Johan och min tumme fastnade i neutralt läge. Men kycklingen. MUMS! 


Vi har 4st maträtter kvar att laga, och enligt menyn så är vi fortfarande positiva (eller ja Johan är ju alltid det, men även jag tycker att det ser spännande ut) och ser fram emot kommande Wraps och Räkmiddagen. 

Stay tuned! Vi hörs//Maria C. 

Din produkt är tillagd

×