FAMILJ NORGREN/BÄCKMAN TESTAR MATKASSEN DEL 3.

Och där var vår första vecka nästan klar. Till kvällen ska sista rätten från matkassen lagas men då jag befinner mig på julbord så lägger jag över det fulla ansvaret på min bättre hälft. Hon ringer säkert ifall hon behöver hjälp... Rätten jag missade var kycklingdrumsticks med grönsaksris, hade inte vart fel det heller. 

Sjukt hur snabbt dagarna och veckorna tenderar att gå när det börjar närma sig slutet av året. Man förstår verkligen folk som undrar vad man gjorde med all tid innan man fick barn, för det är verkligen så. Jobbar man eller pluggar heltid och samtidigt har barn så hittar i alla fall inte jag många minuter över under dagen, och då har vi bara ett (!!) barn. Stor respekt till er som har fler, men samtidigt så finns det verkligen inget bättre än just barn.

Varför skriver jag då allt detta? Jo, för jag är galet glad för att vi börjat med matkassen. Många av de bekymmer som vi kämpat med sen båda började med heltid, och man samtidigt vill ge Ted så mycket kvalitetstid som möjligt, är just planeringen av vad man ska äta.

Att ha fått hela veckans mat levererad innan veckan ens börjar, med färdiga recept och där det egentligen bara är att följa det som står på menyn, är sådan lyx. Nya frågan blir, vad gjorde man innan man hade matkassen?!

I onsdags åt vi kotlett med skivad potatis i ugn och brysselkål. Rätten klassades som medel att tillaga och tror det hade att göra med hur man skulle få kotletterna att inte bli torra. Men det grejade Tanja Ramsay utan problem, att få köttet saftigt och gott alltså.

Däremot var väl inte brysselkål varken min eller Teddans favorit. Aldrig ätit det innan faktiskt, men sägs att det ska vara nyttigt. Tur då att Tanja tydligen älskar brysselkål så det tog slut ändå. Till detta var det någon sås som egentligen skulle lagas med äppelkoncentrat men som vi bytte ut mot klassisk sås gjord på skyn. Tanken var att vi skulle tillaga allt enligt receptet men då man skulle ha äppelkoncentratet hemma i sitt basutbud så missa vi såklart det. Är ju som ni vet inte vår starka sida att planera matinköpen.

Inte heller denna rätt fick jag något förtroende att vara med på. Hade stora förhoppningar på att i alla fall få bidra med skalning av potatisen men inte det heller. Än en gång förpassad till lekhörnan och hänga med Ted, vilket inte är så illa det heller. 

I torsdags vart det laxbiffar på menyn. Inget jag trodde på om jag ska vara ärlig men det visade sig bli min favorit för veckan. Ett helt annorlunda sätt att laga lax, i alla fall för oss. Och det är precis som man tror. Tror jag. Alltså att laxen levereras som färs, och likt som med köttfärs så gör man biffar av det och sedan steker på. Till det hade vi potatis, lök och paprika i ugn och en citronsås som var det som gjorde att rätten gick från en åtta till en solklar tia!!

Fick till och med i Ted ett par tuggor, en herre som normalt aldrig käkar fisk. Han blev väl lurad av utseendet och den goda såsan gjorde nog att han blev lika nöjd som oss. 

Känns nästan tråkigt att vara så överdrivet positiv till maten men vad man ska man göra när man verkligen tycker allt än så länge varit riktigt bra. Och för en sån som mig som är rätt nöjd med samma rätt flera dagar i rad så är verkligen kul med den variation som första veckan bjudit på. Många rätter är ingenting vi någonsin tidigare testat och maten har räckt gott och väl för att både äta på kvällen och sedan ha till lunchlåda. 

Sammanfattningsvis:

Vi har alltid kämpat med maten sedan Ted kom till världen och inget har väl egentligen förändrats där. Vi nöjer oss med att pojken verkar glad, han växer och några tuggor varje kväll har det blivit så det är väl bara kämpa på. Större delen hamnar dock fortfarande på golvet så blir nog att ringa över Kotten snart igen.

Men för att sammanfatta veckan är vi nöjda både med maten och att vi slipper lägga så mycket energi på alla problem kring vad man ska äta. Matkassen är här för att stanna. Och kampen fortsätter för att jag själv snart ska få ansvaret för första egna rätten. Funderar på att starta en egen kampanj. #stöttaekan

Ställning i antal lagade rätter: Tanja 4, Ekan 0 (Egentligen 5-0 men gills inte eftersom jag inte hade fysisk möjlighet att konkurrera)

Antal ggr Mat-polisen ändrat något i receptet: 2/4 rätter.

Trevlig helg och tack för denna vecka,
The Oak med familj.

Din produkt är tillagd

×