FredagsFeeling deluxe!

Alltså huuur skönt är det inte att det är fredagen den 13 och termometern står på 13 grader! Det finns inget med siffran 13 som är dåligt om man tänker efter, ta stryktipset som exempel, är det dåligt med 13 rätt på stryktipset? Nej juste! Och italienarna betraktar nummer 13 som ett lyckonummer, och de lagar ju fantastisk mat! Efter att det varit sibirisk vinter (alltså typ) så känns dagens 13 grader som vilken sommardag som helst! Så keep it upp våren, ge oss fortsatt sol och värme! Som grädde på moset kan jag återigen identifiera min fotknöl om än en blågrön sådan (tänk Shrek)

Veckans träning har bestått av X antal timmar på Assaultbiken istället för som normalt i löparspåret. Assaultbiken är värst första kvarten för den är så obekväm att sitta på, därefter är det mesta bortdomnat och det är bara att köra på. Man får även känna sig lite som Carola eftersom hjulet som snurrar blir som en fläkt och håret svallar sådär härligt som vid Carolas framträdande av Fångad av en stormvind! Nog om Carola, assaultbike och fredagen den 13 och raskt över till onsdagkvällens middag!


Kyckling i Sambalsås med bakad palsternacka

Jag blir genast lite orolig när jag läser ingredienserna, det finns två stycken big no no här. Sambal oelek och Soya står på Marias mindre omtyckta ingredienser. Men smart som jag är utbrister jag, ooo det är vitlöksfrästa champinjoner i dagens rätt varpå Maria jublar. Lite tapaskänsla på den! Vi gör en highfive ( eller nej men de lät bra) och börjar laga maten. Palsternackor skalas så skalet flyger och hackas som en gräsklippare tuggar gräs. Smack in i ugnen! 

Kycklingfileer kryddas med paprika och chilipulver och åker ned i stekpannan, fräsigt värre! Medans kycklingfileerna får lite försprång i stekpannan hackas champinjoner och vitlök som sedan åker ned i pannan bredvid kycklingen. När även dessa fått färg adderades matlagningsgrädde, tomatpuré, soya, sambal oelek och kalvfond. Detta fick sedan puttra tills kycklingen var klar och som av en händelse var även palsternackan klar samtidigt.  

Jag smakade av med salt och peppar och inser att shit, det här var ju supergott, alltså inte bara positiva Johan gott utan jag tror att även Maria kommer gilla denna rätten! Det är faktiskt som så att med balans av ingredienser som man kanske inte gillar var för sig så kan magi skapas. Och det var precis vad som skedde med denna rätt. När vi satt på Robinsson på dumburken, slagit oss ned i soffan och började äta tog det inte mer än en tugga så började positiva små utrop från Maria. Iband när jag ska äta något som jag vet är gott så mm:ar jag tydligen innan maten ens nått munnen haha, men här smakades det faktiskt innan. En supergod kycklingrätt som får 5 homiekassar av 5 möjliga! Kyckling blev riktigt saftig och mör när den fick puttra sig klar i stekpannan och smakerna var kanon!

Veckans sista rätt som är Ytterfilé med Morotspytt och soyasås har tyävärr inte lagats ännu utan kommer att tillredas under helgen. Därför kommer jag istället att bjuda på ett par härliga ordvitsar så att ni får skratta in helgen! 

Vad gör tandläkaren på lunchen?      –    Käkar.
Vad kallas en skilsmässa i Göteborg?    –    Päronsplitt.
Hur vet man att ett fiskenät är från Grekland?    –    Det satt sik i.
Vilket djur flyger rakast?    –    Antiloop.
Vilka är mest aktiva i skogen?    –    Träna.                                                                                                                                                                                                                    Vad heter McDonalds nya fiskburgare?    –    Mc-rill.
Det viktigaste när du köper fotbollsskor är att de passar bra........                                                                                                                                                          Quiztävlingen på golfklubben avgjordes med en utslagsfråga.......

Är det fortfrarande bara jag som skrattar? Haha, jaja så kan det nog vara men i vilket fall. Ha en härlig helg och ut i solen och tanka D-vitamin! 

/ JC

Din produkt är tillagd

×