Man ska svettas in våren

Hej och hå vad det går undan, redan är onsdagen här och förutom minusgraderna i natt så har det varit fantastiskt väder hela veckan. Visst, vi vill väl alla ha högre temperatur, men det kommer. I helgen var jag över till England och startade säsongen med årets första OCR - lopp som var ett såkallat Spartanrace. Ca 15 km i fantastisk terräng med utmanande hinder och leriga åkrar. Jag sprang in på en 10 plats i Eliten av 2500 deltagare så det var ett fantastiskt förstalopp för säsongen. Sedan att jag råkade stuka foten efter 3km och dagen efter inte kunde hitta min fotknöl pga svullnaden är en annan sak. Men foten är undersökt och inget verkar av så det är bara att hålla ingång med träning som inte innefattar löpning en tid framöver så ska vi se att jag snart springer igen! För att återkoppla till rubriken så har min käre mor alltid tvingat mig att svettas in våren då hon påstår att man lätt blir förkyld om man tar av sig för mycket kläder innan kroppen hunnit acklimatisera sig till våren. Så tänk på det, klä er fortfarande ordentligt. Och vill ni inte det så se till att äta mycket chili och ingefära, det är husmorstips nummer två från mamma Ulla för att ducka undan förkylningsbaccilusker! 


Räkor med Chili och ingefära

Sena hem på måndagen och 4 st maträtter från Homies matkasse kvar att välja emellan så fick Maria i uppgift på vägen hem att välja den maträtt hon trodde vi skulle laga snabbast. Och ni kanske tycker att jag ofta säger att maträtterna går väldigt fort att laga och det gör dem faktiskt oxå men denna gick superfort! 

Medans quinoan kokade på sina 15 minuter hann jag färdigt med resten. Maria hann inte ens få slut på sina liv på det där spelet på iPhonen som handlar om matlagning, där är hon typ snabbast i världen på att laga och servera gäster. Man har olika saker man är bra på helt enkelt och visst är det tur att det är som så! Vad var det som gjordes då? Jo zucchinin tärnades och fick svettas i wok eller stekpanna tilsmmans med vitlök samtidigt som man rev ingefära, hackade chili, persilja och rödlök. Detta friska fräscha hack blandades med de avrunna räkorna och när quionan var färdig blandades allt ihop i pannan tillsammans med ett par nävar bladspenat. Så enkelt, snabb och fräscht! 


Super soppan!

Alltså denna soppan måste ni bara testa. Kommer inte behöva beskriva den mycket mer än så utan bjuder på receptet nedan och så får ni själva bedömma. Men alltså WOW!! 

INGREDIENSER: 
1 rotselleri
1 burk stora vita bönor
1 gul lök
10 dl vatten
4 msk kycklingfond
21⁄2 dl grädde
Ca 400 g rökt bog
1⁄2 purjolök
Olivolja

Gör som såhär: 

1. Skala och skär rotsellerin i tärningar. Häll av bönorna och finhacka löken.
2. Rosta grönsakerna i en kastrull på hög värme i lite olivolja några minuter.
3. Häll på vatten, fond och grädde, koka soppan i ca 15 minuter. Mixa med en
stavmixer och smaka av med salt och svartpeppar.
4. Strimla under tiden bogen och stek den i olivolja några minuter. Skölj och
skär purjolöken tunt och blanda med bogen. Smaka av med salt och svartpeppar.
5. Servera soppan med den stekta bogen och ett gott bröd.


Maria tyckte det var så gott så hon tog disken...efter att hon hade slickat ur grytan till sista droppen. Knappt den behövde diskas alltså!

Lika viktigt som det är att ha balans i livet mellan träning - arbete- kost - vänner ja ni vet, vardagspusslet så måste man även ha en balans i hemmet om man lever tillsammans med någon. Och jag tycker vi har en bra balans. Jag lagar nästan alltid maten men jag tycker oxå att det är roligt och inte ett jobbigt måste och blir jag sugen på snabbmakaroner och falukorv så lagar Maria alltid det då hon är BÄST på det, helt sjukt men ingen kan steka falukorv som min Maria. Tillbaka till balansen =) När jag lagar maten så ordnar Maria med tvätten så när maten är klar kan vi efter middagen ta en promenad med Leffe eller runda av kvällen i soffan. Helt perfekt för oss! 

Nu ska jag balansera på ett ben #rehab 

Hoppas veckan startat på bästa sätt!


Din produkt är tillagd

×