PÅsken är förbi och frun tillbaka 

Nu är det bara våren som saknas men visst känns det som att den äntligen är på g. Älskar våren och att slippa ta på sig halva garderoben så fort man ska utanför dörren. Vinter och snö har sin charm men nu bestämmer vi att enough is enough helt enkelt. Vi välkomnar istället gator som sopas och tussilagos som växer i vägkanten! Jag själv invigde våren med årets första mjukglass häromdagen efter att jag varit en sväng på en hyffsad stor svensk möbelfirma som serverar mjukglass för 5 riksdaler. Dock blev det en kortvarig njutning då jag dragandes på en vagn möttes av en mindre orkan utanför dörrarna vilket resulterade i en vagn som ville ta en annan väg än mig och en mjukglass på marken. Får se det som att våren som sagt är på g men inte rikitgt här än!

Kycklinggryta med Rostade Rotsaker

Veckans matlagning började som vanligt på "matkasseveckan" redan på söndagen. Först ut var som rubriken redan avslöjat en kycklinggryta med rostade rotfrukter bestående av morot, palsternacka och rättika. 

Rotfrukterna skars i stavar, gosades in i olivolja, salt o peppar och dundrade in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. 

Purjolök (som jag som liten var livrädd för, berättar mer vid ett senare tillfälle) skars i strimlor och fick tillsammans med vitlök svettas i stekpanna innan kycklingfärs och kryddor tillsattes. När färsen fått fin färg adderades krossade tomater, citroncest, citronsaft och tomatpure´. När rotfrukterna plingade färdiga i min inbyggda klocka hade grytan hunnit puttra till sig och smakades av med salt och peppar i sedvanlig ordning. 

Det här med krossade tomater

Ja vad?!? tänker ni kanske nu, men en i familjen som för övrigt silar sin fruktyoghurt har lite åsikter om krossade tomaters vara eller icke vara och ja... de ska icke vara. Tomater ska vara passerade enligt frun i familjen och där kan jag faktiskt hålla med. Jag tycker smaken kommer fram mer i passerade tomater medans Maria kanske inte tänker på just smaken utan mer på konsistensen =) Men efter att hon plockat ut tomatbitarna så gled vi ner i soffan och slog på Robinson som jag för övrigt tror skulle vara vara mycket intressant att se Maria i. Alltså ni kanske har fått en bild av att hon är petig med mat men det gäller faktiskt bara när det är vi som bestämmer vad som ska ätas eller lagas. Hon är inte alls petig på samma sätt när de bjuds på mat förutom att vissa smaker bara inte går och så är det ju med oss allra flesta. Jag klarar exempelvis inte av sill... mamma trodde mig inte men jag bevisade att jag inte klarade det genom att smaka för några år sedan och det resulterade i att jag fick rusa från bordet och göra en Maria VS koriander...

För er som missat det inlägget betyder det att jag helt enkelt fick springa på toa för ett snack med herr porslin om UUUUUUUUrban. Men tillbaka till Maria och Robinson. På samma sätt som hon är väldigt klar med vad hon inte gillar kan hon även få dille på saker som typ jalapenos och guacamole. Skulle hon därför få dille på kokosnöt och palmhjärta skulle saken va Biff! Sen är hon sjukt streatsmart och skulle lätt genomskåda alla pakter plus att hon älskar Sol som ni vet så som sagt, Maria skulla lätt vinna Robinsson. Kör de en säsong till ska jag anmäla henne i smyg... fast nu sa jag ju det här... jaja, i vilket fall, ha en fantastisk start på veckan! 


Din produkt är tillagd

×