FAMILJ NORGREN/BÄCKMAN TESTAR MATKASSEN DEL 2.

Då har de två första rätterna av fem betats av. Tanken var att vi skulle laga första rätten redan i söndags så man har matlåda till dagen efter, i vanlig ordning föll planeringen lite så i måndags gick startskottet av Homies familjekasse. Då både jag och Tanja föredrar att ha matlåda om dagarna så har vi beställt för 4 personer trots att vi är två (Ted är för liten så han räknas inte med i vår uträkning) så har vi alltid lunchlåda till dagen efter, smart va? Kan va så att jag har ett finger med i spelet vad gäller den matematiken… 

Kassen levererades redan vid kl 15.00 i söndags, så vi har inte mycket att skylla på varför vi inte lagade redan i söndags men nu blev det som det blev. Det som var skönt var att man redan i fredags och sedan även på söndagmorgonen fick sms om vilken tid kassen skulle levereras.

Första rätten vi (läs Tanja) lagade var Canneloni med köttfärs där man avslutade med att toppa med ost och hemmagjord tomatsås. 

Såklart har jag aldrig hört talas om canneloni (sa ju att jag är rätt talanglös i köket) men det är i alla fall lasagneplattor som man la köttfärsen i och därefter rullade ihop. Vart gott och som den pastatorsk man är så var det definitivt en rätt som passade mig. Först när man tittade på receptet så kändes det som en ganska avancerad rätt att tillaga men eftersom det är uppdelat i steg så hade även jag kunnat laga måltiden men Tanja litar inte helt på mig än, att jag ska få rocka loss själv i köket så jag blev förpassad till att vara barnvakt. Igen.
 
Då vi är ganska nya med matkassen så valde jag (japp, jag fick bestämma!!) att välja de rätter som ligger mig närmast om hjärtat först, självklart lägger jag då allt fokus på pastarätterna som var två till antalet denna vecka.

Och igår var Stina över på middag. Stina är vår granne som bor ett hus bort och har en hund som heter Kotten som Ted är minst sagt intresserad av. Hon har precis smällt korsbandet ala Zlatan varför vi tyckte det var schysst att bjuda över henne på middag. Ur ett egocentrisk perspektiv så innebär detta att Tanja lagar maten, Stina underhåller Tanja, Kotten underhåller Ted och jag kollar fotboll.
 
Big win för oss alla så att säga. 
Pasta med salsiccia och salvia stod på menyn, sjukt gott!! Älskar ju både pasta och salsiccia så svårt att inte bli nöjd för egen del, men hela sällskapet tyckte det var kanon! Och mycket mat blev ändå över. Det som är utmaningen för oss är ju att få Ted att äta och det går väl mindre bra. Vet inte hur det är med andras barn men Ted har en tendens att ganska snabbt bli uttråkad när han sitter vid matbordet, några tuggor går väl nere men det mesta kastas på golvet. Då pasta och salsiccia inte föll den unge herren alls i smaken lagade vi dagen till ära blodpudding som räckte både till Ted och att slänga på golvet till Kotten. 

Som sagt lider ju Tanja av nån form av hybris vad gäller sina kunskaper i köket varför jag bara väntade på att hon skulle börja ändra lite i recepten. Det är ju trots allt duktiga kockar som förberett alla inköp åt oss men såklart kan hon lite mer än dom. Så salvian byttes ut mot oregano och nån smaksatt creme fraiche som vi antagligen behövde bli av med. Men gott blev det i alla fall. Sägas ska, det är väldigt sällan det lagas mat här hemma som inte smakar riktigt bra. Så hur gärna jag än vill skämta på Tanjas bekostnad måste jag ändå ge henne att hon har en talang i köket, men det stannar här. (Man vill ju inte ge henne ännu mer hybris.

Sammanfattningsvis:

Så so far, mycket nöjda med det som lagats och är det nånting som känns så sjukt skönt så är det känslan av att veta allt för veckan redan är inhandlat och man behöver lägga exakt noll energi på att planera vad man ska äta för dagen! Nu ska vi bara övertyga lilleman att han borde stoppa i sig mer än 3 tuggor varje kväll, men har ju sin välling och 1,5h senare så var han rätt nöjd ändå.

Ställning i antal lagade rätter: Tanja 2, Ekan 0
Antal ggr Mat-polisen ändrat något i receptet: 1/2 rätter.

Vid pennan
Souz-chef Norgren.

Din produkt är tillagd

×