träningstips, poddar och nytt artistnamn

Ekan tipsar var längesen. Och nu när jag är nybliven atlet så måste jag ju ge er lite träningstips. Haha nä det där lät helt fel men något jag i alla fall snöat in mig på fullständigt är poddar. Så befriande att lyssna på en podd under tiden man springer, så sällan man får tid att läsa en bok eller liknande varför att springa och samtidigt lyssna på något vettigt har blivit som en drog för mig. Känns nästan lite trendigt att säga man lyssnar på poddar, för några veckor sen hade jag aldrig i mitt liv ens tänkt tanken men tänk vart livet tar en. Inte bara lyssnar jag på podd, jag ansvarar också för en blogg som nyligen korats till Sveriges vassaste matblogg. Ok, det där sista var superljug men kändes ändå bra att skriva det.

Vad gäller poddar har jag förvisso bara lyssnat på det de senaste 2 veckorna men tänker att det är här för att stanna.

Haha fråga mig om två veckor igen får vi se var jag står då. Men man mår sjukt bra efter ett löppass.

Och Ted är lika nöjd han. Han är minst sagt en social herre men när han sitter i den här vagnen blir han som paralyserad. Sitter som ett ljus och följer allt som händer på gatorna.

Oftast skriker han tåg, bil och hund beroende på vad han ser men känslan är hur som haver att både han och jag är mycket tillfreds med min nya hobby, eller ska vi fortsätta kalla det VM-satsning?

Ni behöver inte svara, vi känner varandra så väl nu. Klart vi ska kalla det VM-satsning.

Just det, kanske ska ge er tips på vilka poddar jag lyssnar på. Har främst kört framgångspodden, inte nödvändigtvis för att han som håller podden är den bästa intervjuaren men han är däremot grym på att få fram intressanta gäster och några av dem gör hela programmet själva känns det som.

Så till er som har svårt att motivera er att komma igång med träningen, gör som jag och se det som er egna tid där ni både tar hand om kropp och hjärna. Och att gymma eller springa samtidigt som man kör en ljudbok eller pod är tamejtusan 10/10.

Inte bara motiverar jag folk till bättre matvanor jag har uppenbarligen även blivit motivationscoach på äldra dar, inte illa pinkat av en kille som är fjärderankad i en familj som består av tre, där kan man snacka om uppförsbacke..

Tyå som veckans två sista rätter och först ut var en mustig (bra mat-ord Ekan) karrégryta.

Så nu lägger vi fokus på maten och familjen fortsätter att vara fastklamrad i min hårda järnhand. Vad jag nu menar med det men syftar på att det är jag som lagar maten. Och först ut var som sagt en mustig (!!) karrégryta med tomat och basilika. Hade såklart glömt köpa in basilika så kanske borde ändra titel på maträtten men men. Det är najs med grytor och den här var inget undantag.

Och i vanlig ordning enkel att tillaga så länge man följer receptet, vilket jag gjorde den här gången. Ingen mer fisk som jag strimlar så att säga. Och efter man stekt karrén, lök och vitlök tillsatte man palsternacka, vatten, kalvfond, basilika (fan), honung och körsbärstomater på burk. (kan verkligen rekommendera, så gott och ger en bra sås)

Sen lät man det här stå och koka/sjuda i ca 15 minuter och när det och den kokta potatisen var klar så var såklart även rätten klar. Peace of kaka och bra med smak blev det. Kommer definitivt platsa i min kokbok men då kommer jag nog byta ut karrén mot kyckling istället, älskar kyckling.

Fräscht och gott och tur jag känner så då sista rätten för veckan var just, trumvirvel, kyckling!

veckans bästa rätt

Och nu ska ni hänga på för detta var enligt mig veckans bästa rätt. Pankopanerad kyckling med matvete.
Kycklingfiléerna skar man i fyra delar som sedan doppades i mjöl, ägg och ströbröd i den ordningen.

Just här kom det här med studieskulder in i bilden (noll kronor alltså) då jag råkade hälla upp matvete och doppa första kycklingen i det istället vilket såklart höken Bäckman uppmärksammade med detsamma.

För en gångs skull var jag tacksam över att höken aldrig sviker sina uppgifter att just hålla koll på mig i köket, hade nog inte varit veckans bästa rätt annars

Men väl doppade i pankon stekte men sedan på kycklingen så den fick fin färg och därefter in i ugnen, 180 grader ca 15 min, medan man kokade matveten (inte pankon) vid sidan om. 

Under tiden detta gjordes stekte jag på broccoli och skivade morötter som man sedan skulle blanda matveten med.

Vid sidan om serverade vi en sås bestående av creme fraiche, sweetchili, salt och peppar. ..

En kanonrätt tyckte alla förutom Tanja och Ted. Tanja för att hon inte gillar matvete, dock älskade hon pankopanerad kyckling,

Ted för att han är Ted. Sämst på att äta nån annan mat än ärtor, majs, blodpudding och korv alltså. 


Fasen, lovade ju att involvera familjen mer i min blogg, förlåt vår blogg, men det glömde jag helt. Jaja, de fick vara med lite på slutet i alla fall. Det är nu man borde avsluta med en härlig familjebild men då jag inte har det tar jag en på Ted när han rockade med en av babblarna häromdagen. Ted är fan bäst.

Med allt detta skrivet vill jag önska alla som kommit ända till slutet på veckans sista blogg-inlägg en riktig fin helg!! Vi hörs snart igen och ses vi inte förr så ses vi när denna skribent till atlet gör sin premiär i ett VM-lopp den 28/4.

nytt artistnamn?

Over and out from the Swedish kenyan
Ekan ”the nairobian stallion” Norgren. (inte helt tokigt väl?)

Din produkt är tillagd

×