Ekans kommande vm-satsning

Ok, hörrni. Lika bra jag börjar där bloggen slutade i måndags, min VM-satsning. Förstår att ni legat sömnlösa över min nya utmaning och kanske lite lätt oroliga,”nu har den den skrivglada matbloggaren tagit sig vatten över huvudet. Vad händer om man han blir skadad, vad händer med bloggen då?” Ingen fara kära vänner, är ju gammal bordtennisspelare och är det något vi inom pingisen har så är det en oerhört imponerande uthållighet. Eller inte.

Men såhär är det. Johan Cajdert, som ni känner till från den andra bloggfamiljen, är en av Europas bästa hinderlöpare och varje år anordnar han tillsammans med några kollegor (?) ett lopp i Åkersberga som heter ULTIMATE OCR.

Tror jag i alla fall det heter. Dålig koll på alla detaljer men hur som haver är det ett lopp på ca 8km och runt 30 hinder som man ska klara av.

Vi ska dit med mitt jobb och vad jag förstått så är det VM-status på detta lopp varför de som klarar sig allra bäst kvalar in till kommande VM i hinderlöpning. Hur coolt?! Tror dock inte jag har så stor chans men har såklart tänkt att spöa min chef och då måste ju löpningen vara på topp.

Så nästan varje dag så är jag ute med Ted och springer. Räkna med att jag har bra tempo med Ted vid sidan om men sanningen är att han får sitta i springvagnen som vi införskaffade förra året.

Sjukt bra idé det där med springvagn, den borde man kommit på själv.

Men visst låter det kul med OCR-loppet? Vill ni komma och stötta mig så är det den 28/4 och jag är längst av allihopa, högst troligt snabbast också. Nu ska jag bara bli stark också så man klarar alla hinder.. Jaja, gott om tid.

PS. Bild snattad från nätet, håller tummarna att slippa stämningar, upphovsrätt och allt möjligt tjafs. Så skvallra inte är ni snälla. 

Nya spelregler tydligen

Och nu när man gått och blivit atlet så måste man ju tänka på kosten, eller hur?

Men är så sjukt nöjd med familjekassen varannan vecka och Tanjas mat den andra veckan så det ändrar vi inte på, vad skulle jag skriva om då liksom? 

Jag och Tanja pratade lite i helgen och hon tycker jag borde börja laga fler av recepten då det ändå är jag som bloggar sen. Jäkla bra säljare den där Tanja.”Så slipper du skriva av recepten varje gång eller fråga mig, då vet du ju vad du själv gjort”.

Sagt och gjort, så denna veckan kommer jag laga fler rätter än vanligt, och högst troligt också mycket godare. Såklart.

Nånstans känner jag ändå att hon finta bort mig men jaja, hon säger att det för min egen skull så får väl lita på att hon vill mitt bästa, inte sant?

 

Och firren som var igår började jag starkt med att misslyckas kapitalt med. Inte rätten som sådan men fisken vart en liten miss med. Men vi tar det från början.

Vi skulle alltså ha kryddstekt fisk med nudlar och koka nudlarna efter paketets anvisning grejade jag fint. Även marinaden, som fisken skulle ligga i, som man gjorde på chilliflakes, soja, vinäger och rapsolja gick galant.

Sen var det den där jäkla fisken. ”dela fisken i portionsbitar” fick jag till att man skulle hacka fisken till små bitar. Tips från Ekan nu, gör aldrig så med fisk.

Den smular typ sönder sen när man ska steka den. Jag kom på det när jag hade en bit kvar varför jag sparade den så det blir en snygg bild. Se längre ned hur Mr Paparazzi typ löste det i alla fall. 

Influencer of the year vet hur man fuskar för sina följare så det ser ut som att all mat kommer från Opera-källaren. Dumt att jag skriver sanningen bara men kan inte med att ljuga för er trogna följare som är med en i vått och torrt.

Men rätten blev hyfsat snygg i alla fall, och god. Men som gäst hade man nog haft rätt att lämna tillbaka den. Till nudlarna stekte man sallad, riven lök och vitlök samt morötter i olja och det kan jag meddela var en höjdare. Detta blandades sedan tillsammans med nudlarna och såg minst sagt aptitligt ut.

Kungen av pasta

Sen gjorde jag nyligen ett patenterat Ekan-recept. Pasta och bacon är två ord som alltid borde finnas i samma mening som när Ekan och mat nämns. Älskar bacon och älskar pasta, heja mig på OCR-loppet.

Men rätten vart väldigt fräsch då man först, förutom att koka vatten och i med pastan sedermera, stekte majs och haricotverts i rapsolja.

Detta la man sedan samman med den färdigkokta pastan. 

Detta la man sedan samman med den färdigkokta pastan. Därefter skulle man egentligen haft i ajvar relish men hittade inte den burken så fick bli creme fraiche istället.

Som Tanja har lärt mig, man ska alltid ändra i recepten även om de är perfekta.
När pastan, majsen och haricotvertsen hade slungats samman så toppa man med det krispiga baconet och så hade Norgren gjort det igen, en jäkligt god pastarätt helt enkelt.

Och haricotverts kan jag rekommendera, känns superfräscht att tugga på, smakar gott och ser ju snyggt ut i maten.

Det var rätt två och tre för veckan. Kommer på mig igen om att jag glömmer skriva om resten av familjen. Är ju trots allt en matblogg med en familj och nånstans kanske just det borde stå i centrum. Samtidigt är det ju jag som skriver. Får fundera på det här. Men lite mer Ted i alla fall kanske. Han ligger ju trots allt ganska högt upp på rankingen här hemma. 

Så avslutar med honom då jag tog en bild på honom när han körde högläsning mitt i min matlagning. Han är verkligen bäst.
Kram från hela familjen Norgren/Bäckman med mig och Ted i frontlinjen.
Heippa! (finska för tjena tror jag) 

/Erkki Pastalainen

Din produkt är tillagd

×