Hur gott är inte köttbullar?

Tja alla glada och mindre glada såklart. Påsken har precis dansat ut genom dörren och vardag igen. Och en del av vår familjs vardag innebär matkasse, något jag inte alls är missnöjd med!! Som ni vet är jag ju ett fan av detta påfund i allmänhet och Homies kasse i synnerhet. Skriver man så? Försöker liksom bredda min följarskara även för de med lite högre studieskulder än en annan och då måste man självklart kasta sig med lite finare ord emellanåt.


Vad gäller min egna begåvning anser jag att jag är riktigt smart på vissa saker och rätt så dum vad gäller andra grejer. Till exempel nu när påsken varit vart jag osäker på varför vi firar den? Jesus död eller jesu födelse? Är ju bara googla såklart och borde högst säkert inte skriva detta men måste ju visa att även ett blogg-orakel som jag är mänsklig. Som sammanfattning, noll studieskulder på eder framtida kokboksförfattare som ni märker.
Och på tal om mat så levererades matkassen i vanlig ordning tidsenligt och som vanligt var ingen av oss hemma, vi är verkligen sämst. Som tur är har ju Homie världens bästa chaufför, som jag trodde var min vän fram till han kallade mig Fredrik, som alltid ser till att ställa undan kassen hos grannen.

världens svåraste ord

Påsken i all ära men matkassen bjöd på helt andra saker än vad vi kanske symboliserar påsken med. Jag tänker då primärt (ännu ett bra ord, bra Ekan) på nubbe, prinskorv, köttbullar och bira. Överlag ganska dåligt med alkohol i matkassen och bra är väl det, är ju mer än en forskare som slagit fast att det här med alkohol är sisådär för kroppen.
Men vi började veckan med att faktiskt laga köttbullar, hur gott är inte det? Till det serverades det jordärtskocksmos, säg det snabbt 7 gånger om ni kan. Typ omöjligt.

Ni som följer bloggen, vilket såklart är sjukt många, vet ju att jag brukar skriva hur recepten är uppbyggda och hur man lagar rätterna men jag har tänkt att sluta med det.

Kom ihåg vad jag sagt, när bloggen har 10.000 följare så kommer jag släppa min kokbok med mina favoriträtter och då är det ju dumt att skriva alla recept nu. Varför ska man då köpa kokboken när man redan hört alla recept. Smart va? Businessman Norgren har gjort det igen.
Hmm, när jag tänker efter, vad ska jag då skriva om?

Nej, jag får tänka om och gör en helomvändning. Måste ju berätta om denna rätt då den var grym. Köttbullarna gjorde vi enligt standard och som sagt, hur gott är inte köttbullar?! 

Jordärtskocksmos gör man såklart genom att koka upp potatis och jordärtskocka (skumt namn väl?) och sen gjorde vi som så att vi pressade ner det i vår potatispress och i med lite varm mjölk, smör, salt och vitpeppar.
Sen vart det en brutalt god rätt då köttbullarna, när de var färdigstekta, fick sällskap av grädde så man fick en härlig brunsås. Winning!!

Homies matkasse vet vad de gör när de kör köttbullar i brunsås med potatismos, finns det någon mänsklig varelse som inte gillar det?

Ja, förutom veganer, vegetarianer och alla andra som då inte gillar nötfärs. Men för alla andra är det ju som godis för småbarn, love it!!

Så veckan börjar starkt, och Ekan börjar nästan lika starkt då jag har börjat springa typ varje dag eftersom jag tränar inför ett lopp. Japp, ni hörde rätt.

Jag tränar inför ett lopp som har VM-status, eder mästerkock och businessman är nu också en atlet som ska tävla om en VM-plats. Mer om det på onsdag.
Vad gäller interna räkningen vem som lagar mest kommer jag framöver uppdatera den slumpvis, blir så mkt mer spännande då, håller ni inte med? (för Tanja leder ju inte alls med typ 700p...)
Missa inte onsdagens blogg och min kommande VM-satsning.
Hej hopp från Usain Bolts vitare bror//
The Oak

Din produkt är tillagd

×