UUUUUUUUUUH Koriander....

...var det som Maria inledde med när hon vidarebefodrade mailet med veckans recept till mig. Maria och Koriander är ingen bra kombo, och nu menar jag inte en Maria plus lök kombo som funkar ibland. Om man kan vara allergisk mot koriander så skulle jag säga att Maria är det. Här följer ett exempel, sist när vi var på en indisk restaurang som vi besöker med jämna mellanrum beställer vi givetvis det vi brukar eftersom det oftast är det som vi är sugna på när vi går dit. Testa nytt kan ju vara livsfarligt liksom... jaja tillbaka till beställningen, när maten kommer in tar Maria en tugga... sedan flyger hon upp, handen för munnen och ögonen håller på att pluppa ur huvudet...hon rusar mot toaletten and the rest is history för att inte gå in närmare på detaljerna. DE HADE ÄNDRAT I RECEPTET och adderat koriander utan att skriva ut det i menyn och det fick farbror porslin inne på toaletten alltså bli varse. Allt löste sig med att kocken lagade det gamla receptet utan koriander, ordningen återställdes och kvällen slutade betydligt bättre än den började. Veckans matsedel hade alltså en maträtt med koriander som jag (hör och häpna älskar) som tur var har Maria fått möjligheten att åka till en kompis som pluggade i LA vilket gjorde att jag kunde laga denna rätt åt mig själv. Mer om den senare men först hugger vi in på onsdagens maträtt.

Fläskkarré med Grönsaker

Både jag och Maria som ni redan snappat upp tränar en hel del och behöver massor av protein för att musklerna ska få byggstenar och vara förberedda för kommande träningspass så när det vankas kött jublas det lite exra i hemmet. En av favoritstyckningsdetaljen är karré och tror ni att det har något med Grekland att göra så tror ni rätt! Souvlaki!!! Maria är uppväxt på souvlaki och älskar fortfarande det, likaså jag och ja, souvlaki är gjort på karre´. Perfekt!! 

Till köttet skulle en liten grönsakswok serveras innehållandes rotselleri, paprika, rödlök och broccoli. Grönsakerna hackades i mindre bitar och fick sedan gosa ihop i stek eller wokpannan! Därefter skars köttet i portionsbitar, saltades, pepprades och fick dyka ner i en stepanna för tillagning. Under tiden som det fräste på spisen från de båda stekpannorna rörde man ihop matlagningsyoughurt och riven vitlök! Så enkelt, så gott! Låter bilderna nedan tala för sig själv gällande resultatet. Såååå smarrigt!!

 Tillbaka till Koriandern

Maria har nu flugit till LA och jag och Leffe, eller i alla fall jag ska nu ha korianderfrossa! Veckans sista maträtt var Kyckling med koriander och bönsalsa. Rätten innehöll även chili, well hello perfect match! 

Chili och koriander hackades fint och kycklingfileérna baddades sedan in med det smarriga hacket och bryndes i stekpannan, Medans kycklingen gick färdigt i ugnen blandades en enkel bönsalsa ihop och denna gång med Marias frånvaro kunde bönsalsan innehålla stora fina bitar av gul lök haha. Bönsalsan fräshades upp med citronsaft och citroncest vilket är likamed rivet citronskal på kockars språk. Ljuvlig doft i köket från både citron och koriander! På bilden nedan till höger ser ni såsen som bestod av matlagningsyoughurt, vitlök och avocado. Kan hända att jag gjorde ett frånsteg från receptet och pressade i lite citron oxå :) Denna vecka har om man frågar herr Cajdert varit en toppvecka vad gäller smak och smidighet i recepten! Så Homiekockar, ni är grymma! 


LErigt värre....

Det var fantastisk väder efter jobbet så jag och Leffe gick på en promenad. Jag  tog på mig ett par vita sneakers, det var ju sol och plusgrader liksom... vad händer när det finns is + snö + plusgrader? Jo det smälter och den där vägen man brukar gå är helt plötslilgt ganska (läs extremt) lös och lerig! Så när vi kom hem efter promenaden var vi båda fulla med energi och D-vitamin men mina sneakers såg ut som att de försökte efterlikna pälsen hos Pongo och de 101 dalmatinerna och Leffe droppade av lera från tassar och kropp. Det fick helt enkelt bli dojjorna i tvätten och Leffe i duschen! 

Hoppas ni alla haft en fantastisk vecka och att ni får njuta av det vackra om än lite kalla vädret som väntar i helgen! 

_____________________________________________________________________________

Vet ni föresten vad Mexicanen sa när han gick hem?

Inte? 

"Tacco hej!"

Och föresten borde Mexicos nationaldag kallas för Nachonaldag!! 

Och eftersom ni tycker jag är så himla rolig så tar vi en sista =) 

Vad sa salladssåsen när jag öppnade kylskåpet? 

"Close the door i´m dressing"

Det var allt för denna vecka =) 

 


Din produkt är tillagd

×