Hastighetsrekord på fler än ett sätt

Onsdag eftermiddag med en fantastisk känlsa i kroppen på många sätt. Jag har sprungit mestadels ute hela vintern och det var en speciell känsla att snöra på sig asfaltsskorna och köra första intervallpasset på barmark i strålande solsken. Att sedan intervallerna gick i rekordfart var en härlig bonus. Vill man förbättra sig så krävs det att man orkar göra jobbet som krävs. För att jag ska orka göra jobbet som krävs vilket innebär 8-10 timmar träning varje vecka utöver heltidsjobb, extrajobb samt vara en bra make krävs harmoni och balans i livet. Rubbas något så blir det andra lidande kort sagt. Bra näringsrik mat är en av de absolut viktigaste stöttepelarna i livet vill jag påstå. Därför hjälper Hälsokassen mig och Maria som en del i pusslet att orka med ett aktivt liv och samtidigt ha energi över till varandra! Livspusslet är inte alltid lätt men med rätt bygstenar så blir det betydligt enklare! 

Nu backar vi bandet ett par dagar och hoppar in i den kulinariska världen igen. Måndag och det var dags för Färsfyllda Auberginer, alla grekers favorit! Eller? Moussaka är ju mer eller mindre en nationalrätt i Grekland och innehåller denna potatisväxt - Potatis? Jo Aubergine ingår i potatissläktet som ingår i familjen potatisväxter, kan ju vara bra att veta om det dyker upp som fråga vid ett parti TP! 

Auberginen gröptes ur och innehållet hackades och frästes sedan i olivolja tillsamman med vitlök. Därefter bryndes köttfärs tillsammans med kryddor och avslutningsvis blandade man ihop alltsamman och lät det puttra ihop tillsammans med lite tomatpure´och vatten till en härligt doftande fyllning. Fyllningen lades sedan i de urgröpta auberginerna och toppades med en smakrik prästost. Därefter smack, rätt in i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter!

LÖk att vara eller icke vara

 

Under tiden auberginerna gottade sig i ugnen blandades en tomatsallad med ruccola och rödlök samman smaksatt med balsamicovinäger. En favoritside sallad i Cajderts kök. Och här är det 100% godkänt från frun att blanda i rödlöksbåtar. Vill man ha salladen lite matigare till exempelvis en köttbit så blanda i fetaost och lite kidneybönor. Riktigt gott till sommarens stundande picknickar!
Doften som fyllde köket när ugnen öppnades fick både Leffe och Maria att rusa till matbordet. Leffe och jag älskade denna maträtt men hur var det nu med Greker och aubergin, var inte det safe? Tyvärr så var själva auberginen ingen hit för Maria. Smaken på fyllningen, den krispiga osten och salladen försvann fortare än kvickt men kvar på tallriken fanns två stycken minityrer av Hiawathas kanot. Det var inte smaken som satte stopp utan det var konstistensen som inte gick hem men hey, alla är vi olika. Efter en ganska sen middag blev det soffan och Robinsson på dumburken tätt samlade hela familjen Cajdert. Leffe snarkade sig igenom avsnittet i sedvanlig ordning!

Hastighetsrekord nr2 för veckan

Gräddig Savojkål med rökt skinka och Matvete. Snabbt - Enkelt - Gott kom att sammanfatta denna rätt. Även tisdagen kom vi hem sent och det var på håret att det blev hämtmat påväg hem sen sa vi att Hälsokassens mat brukar ju faktiskt vara snabblagad och denna rätt satte nog nytt rekord. 

Matvete kokades samtidigt som man hackade savojkol, basturökt skinka och vitlök. Dessa tre ingredienser fick sedan gosa ihop i en stekpanna innan grädde, salt och peppar tillsattes. När gräden hade puttrat in fanns en härlig krämig twist på en klassisk carbonara kvar i stekpannan samtidigt som klockan för matvetet plingade. Kanske ska förtydliga det där med klockan, jag menar då min inbyggda klocka... jag sätter aldrig klocka på saker och ting, jag har liksom en inbyggd klocka som säger till när pasta, riset eller matveten eller liknande är klar. Varför kan man inte välja vilken superkraft man vill ha? 


Denna rätt seglar upp som en av favoriterna inom kategorin "jag har inte tid att laga mat" Kommer nog nästa gång att byta ut matveten mot pasta för att få lite extra carbonarakänsla. Helt klart en maträtt som kommer lagas flertalet gånger. 

Hopps ni alla haft en toppenstart på veckan, vi hörs igen på fredag!

Din produkt är tillagd

×