Blicka framåt Lev i nuet!

Inser att ett återkommande tema på våra blogginlägg är vad tiden flyger fram. När jag var liten sa alltid de vuxna omkring mig "Vänta bara tills du blir äldre, då swishar tiden förbi" Så jag får nu vid snart fyllda 35 år anse mig som vuxen även om jag fortfarande får visa legitimation på bolaget (tar det som en komplimang) och tävlar i hinderbana som ibland liknar grundskolans skeppsbrott! Nu tappade jag tråden lite, det jag ville säga var att även om tiden flyger fram måste man ta små korta pauser i vardagen där man försöker tömma huvudet på tankar och bara fokusera på nuet. Jag tar ofta dessa små pauser när jag är ute på promenad med Leffe eller innan jag går in på ett kundbesök. Att stanna, lyssna på omgivningen och ta några djupa andetag hjälper mig till ett liv i balans i en fullspäckad vardag. Missförstå mig rätt, jag klagar inte över att mina dagar är fullspäckade utan jag ser till att njuta av dem för jag har själv gjort valen som fyller dagens vakna timmar. Blicka framåt men lev i nuet!

Eftersom det mestadels är jag (Johan) som lagar de härliga maträtterna Homie Life in balance´s matkassar erbjuder kommer det oftast vara jag som finns bakom tangenterna och delar med mig av tips och råd. Maria kommer dock komma in med en Maria tycker till spalt lite då och då =) 


LEverans enligt plan

Söndag innebär som vanligt leverans och jag kan inte nog många gånger säga hur skönt det är att slippa trängas i matvarubutikerna en söndag och handla allt förutom det man ska handla, för när man (jag) kommer hem så har man allt som oftast glömt minst en ingrediens till dagens middag. Här kommer allt levererat till dörren, recepten finns klara på mailen. Det är bara att välja vilken av veckans 5 unika marätter man önskar och böra laga. Ni hör ju själva hur bra det är. Våga testa!! 

I veckan kommer det at lagas: 

- Kolja Meuniere med citronhavre - Färsfyllda Auberginer - Gräddig savojkål med rökt skinka - Kyckling med Koriander & Bönsalsa - Fläskkarre´med grönsaker.  Inser ju direkt nu vilka maträtter som kommer vara veckans utmaningar för min kära fru! Återkommer om vilka =) 


Först ut Kolja Meuniere med citronhavre

Eftersom Maria är till hälften Grek så har jag nu efter snart 10 år tillsammans förlikat mig med att ALLT kommer från Grekland, tror ni mig inte så kolla in filmen Mitt stora feta Grekisa bröllop så föstår ni sen! Men här tror jag att tillochmed Maria får vika sig då Meuniere kommer från franskan och syftar till att man vänder fisken i mjöl innan man steker den i smör. Nu är inte Maria här och kan försvara detta så troligtvis finns en förklaring om hur ordet kom från Grekiskan till Frankrike osv osv. 

Tillbaka till matlagningen: Den färska fisken skars  i portionsbitar och saltades och pepprades innan den vändes i mjöl och fick invänta att hoppa ner i stekpanna. Under tiden grönsakerna förbereddes puttrade mathavren i en kastrull bredvid.


Firren

Använd ganska rikligt med smör och låt det bli lite brynt i pannan innan fisken läggs i för en härligt gyllenbrun stekyta och lite nötig smak. Sänk sedan temperaturen och stek på medelhög värme på båda sidor

Citronhavren

När zucchinin fått härlig färg blandades mathavren, finrivet citronskal, rödlök och bladspenat ihop till en härligt matig ljummen sallad. För att fräscha upp den ytterligare pressada man även över citron.


Ögat äter också

Lika smidigt som det är att bara röra ihop falukorv och makaroner direkt i kastrullen tycker jag också att det är roligt att försöka lägga upp maten lite halvsnitsigt på tallrik. Man brukar säga att ögat äter och det ligger en hel del i det, även om jag ibland går efter mottot "det ska ändå blandas i magen" och uppläggning mer liknar ett slagfält hämtat från TV:serien Vikings (för övrigt mycket bra serie - se den) 

Maträtten får full poäng när det gäller både utseende, smak från både mig och Maria. En fräsch lättlagad maträtt som passade perfekt som söndagsmiddag!

Resten av söndagskvällen bestod av träningsplanering, hänga tvätt, kvällspromenad med Leffe och Mästarnas mästare. Hoppas eran vecka startat bra så hörs vi på onsdag och kom ihåg - Låt inte bara dagarna susa förbi utan att du ibland hinner njuta av dem! 

 

Din produkt är tillagd

×