woka på är det nya svarta

Tjena alla glada blogg-läsare.

Rektor Norgren här igen. Och var kommer det namnet ifrån tänker ni? Jo, jag var toastmaster i somras på kanske världens bästa bröllop, inte bara för att jag höll i själva festen utan också för att det var utomordentligt bra gäster såklart! Bröllopet var mitt i sommaren, en av mina bästa vänner gifte sig och förutom kanonväder och ett ytterst fint bröllop så var det bulls-eye vad gäller vädret också.

Skapliga förutsättningar för en grym fest efterpå alltså och med tanke på att paret bjöd på all alkohol föll det sig ganska naturligt att kalla sig rektor under själva middagen då partystämningen nådde sjuka höjder på richter-skalan. Kaos med andra ord och vart vill jag komma med allt det här undrar ni? Inte en aning men såg solen häromdagen och fick en oerhörd längtan efter sommar igen.

Tycker vintrarna bara känns längre och längre i det här landet, man kanske borde flytta? Lyxproblemet är ju att man bor i världens bästa land så tror nog man alltid kommer längta tillbaka i så fall så ni får helt enkelt stå ut med bloggen live från Enskede ett tag till. Hoppas det känns ok?

Tänkte för ovanlighetens skulle skriva lite om mat även i detta blogg-inlägg. Måste erkänna att jag funnit det väldigt trivsamt att skriva ett par rader såhär varannan vecka och det gör också en påmind den veckan man inte har matkasse, jäklar vad ensidigt vi äter. Inte ofta en vardag man lagar något som man inte ätit förut. Därför är ju matkassen världsklass! Om ni inte börjar med matkasse så får ni i alla fall köpa min kommande kokbok och börja laga från den istället, tro mig, det blir kul.

Längesen jag skrev något om Ted och för er som legat sömnlösa kan jag meddela att han fortfarande är kvar i familjen men liksom ingen mening att skriva om mat och i samma mening skriva om en kille som är totalt ointresserad av mat. Därför är han inte alltid med.. 

Det blir liksom inte så mycket att skriva om. Fram till idag, för lilleman Ted reste sig på nio och helt plötsligt, äntligen, gillade en maträtt igen. Och något så udda som kyckling-falukorv (som korvfantast borde man ju haft koll på det men aldrig någonsin ätit tidigare) med vitlökspotatis.

Säga vad man vill om kombon men så jäkla gott och börjar nästan tro att Ted är min son (finns egentligen inget som tytt på det hittills) med tanke på hur glad han är för korv. Bra Ted, och bra Ekan.

Krävs en riktigt stark förebild för att få ett barn att gilla korv. Ok, det där stämmer såklart inte men känns ändå bra att ge sig själv lite beröm över hur bra farsa man är.

Vitlökspotatis gör man genom att gnida in potatisen i, hör och häpna, vitlök och lite olja. Korven tänker jag inte skriva ett ord om hur man tillagar då till och med jag kunde gjort det med förbundna ögon. Dock kan jag nämna såsen som serverades till denna underbara rätt.
Soltorkad tomatcreme som blandades med creme fraiche och kryddades med salt och peppar. Japp, så enkelt var det men passade perfekt till själva rätten. Älskar när recept är goda, lite annorlunda men ändå löjligt lätt att tillaga.
Och Ted käka som en galning, skrek mer vid två tillfällen och nästan så jag blev stressad över min matlåda till dagen efter men det löste sig. Tanja fick hoppa sin helt enkelt. Gentleman som man är.


Något jag verkligen uppskattar med matkassen är den stora variationen på maträtterna och att man nästan alltid får äta något nytt, och detta utan att det ska vara klurigt att laga. Där får Homies matkasse högsta betyg.
Så från kycklingfalukorv (fortfarande inte vant mig med namnet) till wok med ris.
Woken bestod av tunt skuret kött, broccoli, morötter och purjolök.

Köttet krävs ju examen i mat för förstå hur man tillagar men det som kan vara knivigt är att hålla köttet mört. Skriver man så förresten? Ah men att det inte ska bli segt och det är en fin linje därför kändes det såklart extra skönt när Tanja vart ansvarig för köttet. Också.

Men medan riset puttrade vid sidan om stekte vi (läs Tanja) på köttet ganska offensivt och där nånstans tror jag vi missa lite... 


Såsen däremot var spännande och nu får ni hänga med, ni sitter väl inte och sover?? tänkte väl det. Men då rörde man i alla fall ihop soja, sweetchili, sambal oelek (hur bra är inte det??), riven ingefära och vinäger.

Kan säga att den smaken gick inte av för hackor! Sen stekta men köttet, tillsatte grönsakerna och sen hällde man i såsen och wokade runt. Haha, japp, det stod woka runt i receptet. Homies recept om Samir& Viktor varit kockarna.

Ska jag sammanfatta rätten var den god men vi (läs Tanja. BOOM!!) missade lite med köttet dock vart såsen helt magisk så den vägde upp helhetsbetyget.
Så med dessa ord skrivna så checkar jag ut för idag och tänkte woka mig vidare tills det blir fredag och vi hörs igen.

Är det bara jag eller Woka världens bästa ord?

Lovade ju att skriva något riktigt smaskigt i dagens blogg men får återkomma om det på fredag.
Tack för idag, det var kul
njut av våren, snart är det jul.

Kram från pessimisten Norgren.

Din produkt är tillagd

×