fiskpinnar- roligare än det låter

Tjabba alla glada!
Dags för Sveriges skönaste familj att blogga lite mat igen. Ok, kanske tog i lite där men samtidigt är det ju bra att man tycker att man har en skön familj. För om inte vi tycker det, vem skulle då tycka det? Typ så. Alltid skönt med vardagsfilosofering (är det ens ett ord?) såhär en måndag.
Nåväl, ska bli gött med lite matkasse igen och hoppas ni haft det bra den här tiden när ni bara suttit och väntat på Ekans nästa blogginlägg.. Men tur då The Cajderts kör emellan oss så ni får läsa en riktig blogg också emellanåt.
Vad gäller vår senaste vecka har jag för mig den var bra men ska jag vara helt ärlig minns jag inte riktigt hur den var. Sjukt hur tiden bara svischar förbi och många gånger är tempot så högt så när man tänker tillbaka har man knappt en aning vad man pysslat med. Skrämmande egentligen. Säkert bara jag som har otur när jag tänker.

Träffade Emanuel igår förresten. Ni vet världens bästa chaufför som är så punktlig med sina leveranser att till och med klockan verkar halka efter. Han sa ”hej Fredrik” till mig när jag öppnade. Ridå, där var den kärleksresan över. Trodde ju vi hade nåt på gång och så vet han inte ens vad jag heter. Flashbacks från gymnasiet gör sig påmind då man sprang runt och försökte imponera på tjejer och den bästa respons man fick var att de visste vad man hette och inte var otrevliga tillbaks. Synd att säga man var en casanova på den tid det begav sig.

 

 


Jaja, nog om det och så ska vi prata lite fisk isället då det var första rätten för veckan. Hade även svärmor över på besök men för er som hoppas på bilder på denna skönhet så kommer jag göra er besviken. Du hittar bara henne på Tinder nu. Ok, det sista hittade jag på men eftersom det har varit dålig återkoppling på min kontaktannons som jag la ut på bloggen för ett tag sen så väljer att jag att ligga lågt som äktenskapsförmedlare ett tag och litar på att det löser sig ändå.


Första rätten för veckan var fiskpinnar med dillsås. Visst låter det tråkigt? Det var det absolut inte. Att köpa frysta fiskpinnar och steka på är däremot sjukt tråkigt och högst troligt onyttigt och fullproppat med dåliga saker. Men att laga egna fiskpinnar är både jäkligt gott, hyfsat enkelt och framförallt gott. Ah det sa jag ju redan men då har jag vart tydlig iaf.
Och såhär lagar man fiskpinnar. Man tog torsken och vände den först i mjöl, sedan i äggula och därefter i ströbröd. Klart! Nästan i alla fall. Sen stekte man dem i medelhög värme i några minuter på vardera sida och sen.. Klart!! Så enkelt så till och med Teddan hade klarat av det men det gjorde han inte. Han låg och lata sig istället och visade absolut noll intresse både vad gäller att laga maten och att äta den. Fan va kul det är med mat och barn, de är sååå intresserade.. (tog en bild på Ted när han var som mest ointresserad och ja, det är bilden i början av bloggen)

 


Men klurigare än såhär var det alltså inte att göra löjligt goda fiskpinnar, en dillsås som gjordes med hackad dill, majonnäs, yoghurt och kryddor tillsammans med kokt potatis vid sidan om.
Hade såklart vart ännu bättre om man personligen hade i alla fall bidragit med att koka potatisen men du skämtar inte bort Premier League och egentid så enkelt inte.
Normalt brukar jag skriva 387 rader till men tänker jag ska korta ner lite idag för att visa att med Ekans blogg vet man aldrig vad man kan förvänta sig. Ah, förutom halvtaskiga bilder då men det är sen gammalt. Det är ju mitt trademark så att säga.

Kul att få skriva lite igen, underbart att ha matkasse hemma hos sig och kul att just du läste! Vi hörs på onsdag igen.
För att lämna en cliffhanger kommer det vara nåt galet smaskigt i bloggen nästa gång. Vet inte vad än men mest för att ni ska komma tillbaka och läsa igen. Och igen. Och igen... PR-strateg Norgren har gjort det igen!!!
See you later alligator
//Ekan- ensam är stark. Iaf i tv-soffan härhemma.

interna familjetävlingen

Ställning i antal lagade rätter:
Tanja 21,5,
Ekan 7,25,
Ted 1,25 (tar snart bort han från listan, fullständigt tappat det)
Antal ggr Mat-polisen ändrat något i receptet: 17/30 rätter. 

Din produkt är tillagd

×