FAMILJ NORGREN/BÄCKMAN TESTAR MATKASSEN

Nu är det dags för familjen Norgren/Bäckman att få prova Homies fantastiska (antar vi!!) matkasse och vi valde familjekassen eftersom vi är just en familj. Precis som the Cajderts kommer vi hålla er uppdaterade varannan vecka och skriva lite om våra matupplevelser, de olika recepten vi tillagar men säkert även en del privata saker också när vi ändå är igång. 

Jag skulle nog vilja påstå att vi lever en ganska stressig vardag där jobb och studier tar upp mycket tid samtidigt som vi har en liten grabb på snart 2 år med all logistik det medför. 

Vår familj består av Erik, Tanja och vår son Ted. Jag och Tanja har varit ett par i nästan exakt 6 år och i mars förra året kom världens bästa kille, Ted, till världen.

Närmare presentation av oss:

Erik- Kallas för Ekan och jobbar med försäljning på heltid, försöker hinna med gym några gånger i veckan och spelar varannan söndag korpen i innebandy. Har aldrig någonsin vart i närheten av att skriva en blogg tidigare och är en usel fotograf.. Kanske inte de bästa förutsättningarna men man måste ju utmana sig lite varför jag huvudsakligen kommer vara den som skriver om våra upplevelser med matkassen, samt tar alla bilder.. (ouch)

Tanja- Pluggar sedan augusti i år heltid på Södertörn och går Polishögskolan där. En väldigt jordnära och behaglig tjej men när det kommer till köket har hon fått för sig hon är mästerkocken i vår familj, vilket hon förvisso är. Dock är hon inte speciellt ödmjuk vad gäller sina kockkunskaper och har bland sina vänner fått det inte alltför smickrande smeknamnet Mat-polisen.. Låter som en charmig tjej va? Men annars är hon helt fantastisk och en sak som hon är extra bra på är att vara världens bästa mamma till vår son Ted.

Ted- En mycket bestämd ung herre vars absoluta favoritföda är smörgåsrån och ljummen välling. Utöver det gillar han pasta, blodpudding och mjölk i stora mängder. Kräsen är bara förnamnet men vår förhoppning är att han ska äta samma mat som oss de veckor vi har matkassen. Dock har jag ingen tro att det blir så men den som lever får se.. Ted går heltid på förskolan och är oftast där mellan 7.30-16.00 och ryktena går att han är en riktig tjejtjusare, inte ett dugg lik sin far alltså.
 
Vad gäller mig och Tanja tycker vi nog lika på rätt mycket men när det kommer till mat så är vi som natt och dag. För min del har mat alltid varit att det ska göra mig mätt, spelar inte så stor roll vad jag äter så länge det går fort och är enkelt att laga. Innan jag träffade henne kunde jag utan problem äta samma mat flera dagar i rad bara för att spara tid.

Tanja är precis tvärtom. Hon har en tendens att gärna prova nya recept, ska gärna vara något annorlunda och avancerat och även om hon har ett färdigt recept att utgå ifrån så måste hon alltid ändra något. Hon lider alltså av en lätt släng av hybris.. 

Men för att sammanfatta det så är jag rätt talanglös i köket, smakar aldrig av (vet ju ändå inte vad jag ska göra om det smakar märkligt) och skulle jag få bestämma skulle vi gärna äta samma mat 5 dagar i rad men även jag förstår ju att det kanske inte är det bästa ifall man ska utgå från tallriksmodellen. 

Tanja är som ni förstår stjärnkocken i vår familj, både enligt henne själv och mig, och sen vi träffades är hon den som stått för säkert 95% av matlagningen och tack vare henne har vi alltid haft en varierad kost här hemma med många nya smakupplevelser. 

I kompisgänget går som sagt Tanja under smeknamnet Mat-polisen när hon är i köket och ni som följer bloggen kommer förstå varför. Hon kan utan problem hålla en längre föreläsning om hur man skär tomaterna perfekt tunna eller hur man skivar gurkan så den får den exakta tjockleken. Hon lägger vikt på de där väsentliga sakerna som ni märker..

Som tidigare nämnt så kom ju Ted till världen för ca 2 år sen och Tanja var då mammaledig i ungefär 1,5 år, innan hon påbörjade sin utbildning på Polishögskolan, och allt som oftast stod maten på bordet när man kom hem efter jobbet- lyxigt!! 

Men sedan augusti pluggar Tanja heltid varför vardagssysslorna såklart har fördelats på oss bägge och om man är som oss, rätt dåliga på att planera, så uppkommer det en del utmaningar. Förutom att lämna och hämta barn på dagis ska man jobba eller plugga lite däremellan och såklart planera vad man ska äta när man väl är hemma.

Som alla föräldrar vill man ju erbjuda sitt barn en bra och varierad kost men det kräver en del planering. I vårt fall har denna planering i princip varit obefintlig. Inköp dag för dag vilket brukar bli både onödigt dyrt och tidskrävande, sen kan vi lägga till en trött unge på det som bara vill hem efter förskolan så förstår man kanske att situationen inte blir ultimat.

Så att få Homies matkasse levererad till sig varannan vecka kom som en absolut nödvändighet för oss. 

Att få hela arbetsveckans mat inhandlad och framkörd till dörren, med färdiga recept, kommer spara så mycket tid för oss och med tanke på hur ofta Tanja kommer hem sent är det bara hoppas att jag klarar av att följa recepten så jag gör maten rättvisa. Har ju som ni förstår skapligt kräsna gäster här hemma, och då syftar jag inte på Ted....

Men ska bli superkul att hålla er uppdaterade och ge er en inblick i vår vardag. Det jag kan lova er är att det kommer vara ganska rikligt med text och massa bilder som kommer hålla extremt blandad kvalité. 

Och nu när man är med blogg ska jag jobba fram en riktigt catchig signatur men fram tills dess får ni nöja er med att vi hörs snart igen,

/Ekan

Din produkt är tillagd

×