veckan startade med en rejäl utmaning! 

Idag är det onsdag och Maria skulle skulle varit tillbaka bakom tangenterna men jag tyckte det var så roligt att få skriva av mig så jag kör på idag oxå innan färden mot Trysil påbörjas. För att koppla till rubriken så började min träningsvecka med på pappret ett av de tuffaste träningspassen på länge. Det skulle avverkas 105 minuter på roddmskinen, ni vet den där maskinen i gymmet som man sittandes på en mindre skön plastbit glider på en skena fram och tillbaka hållandes i en träpinne som en kedja är fäst vid. Man ror och ror men tar sig absolut ingenstans och jobbigt är det. Men jag gillar ju ändå utmaningar så det var bara att sätta sig ner och värma upp - köra 6x4min fullt ös och sedan 30 min lugn nedvarvningsrodd. Det gick över förväntat och känseln i baken var tillbaka redan strax efter att jag hade duschat färdigt! 

Väl hemma skulle matkassen ta oss till Indien - Kycklinggryta Tandoori med quinoa skulle tillagas. Jag var så hungrig att jag gav på förslag att vi skulle testa kycklingsushi med okokt quinoa, men Maria röstade emot så det blev inte så. Fördelen med grytor är ju att det oftast bara är att tjoffa ner alla ingredienser, fräsa lite och sedan krydda upp och låta puttra. Och idag var som tur var inget undantag. Älskar hur Hälsokassen alltid är lätt och snabblagad men bjuder på så otroligt stora smaker - GULD! 

Grytan blev fantastiskt god och jag lyckades återigen smyga i liiiite fint fint riven gullök utan att frun i huset märkte något. Sagt det förut och säger det igen: Balans, lika viktigt i livet som i matlagning! Maria gav tummen upp och Leffe dubbelsuckade så högsta betyg från samtliga i familjen! Ett bra tips när man kokar quinoa, bulgur eller matvete är att man i vattnet lägger i en grönsakbuljongtärning för att liva upp smakerna lite, testa!

Mustig Nötfärsgryta aka Köttfärsås eller? 

En gång för länge länge sedan i familjen Cajderts hushåll pratades herr och fru på förmiddagen varpå frun frågar vad det blir för mat, herrn svarar köttfärsås. Frun tycker det låter kalas och samtalet avslutas. Vi hoppar fram några timmar och herr Cajdert har lagat färdigt maten och frun i huset kommer hem, det kramas och pussas och sedan slår de sig ner för att äta. Herr Cajdert lyfter på locket och kör en liten "Tadaaa" varpå frun håller på att trilla av stolen.... tyvärr inte av lycka utan mer, vad i hela friden är det här? Det här är inte köttfärsås som den brukar vara utbrister fru Cajdert måttligt road. Nej, det är världesn gooodaste köttfärsås svarar herr Cajdert fort och drar till med ett colgatesmile utan dess like. Men de hjäpte föga haha.   

 

 

Vi kan säga såhär att det finns ett sätt att laga köttfärsås på och har man sagt att man ska bjuda på det så ska det vara det som serveras. Ska man laga världens godaste köttfärsås innehållandes färsk chili, paprika, morötter mm så ska man förmedla att det är just det man ska laga...behöver jag tillägga att världens godaste köttfärsås aldrig mer lagats? Haha. Älskar fru Cajderts små egenheter, hon är one of a kind och helt perfekt för mig!

Köttfärsåsen, nej jag menar den mustiga nötfärsgrytan fick i vilket fall bra betyg från fru Cajdert och Leffe överlycklig över de tre morotsbitarna som råkade hamna på golvet när de skars upp. Han är ingen Zlatan med bollar direkt Leffe, men att fånga mat som faller ned från bänken är han ruskigt säker på. 

 

Det var överraskande gott att äta denna grytan tillsammans med bulgur. Allt som oftast använder vi pasta men kul med ny input, men kom ihåg, köttfärsås är köttfärsås! 

Nu har jag packat väskan och ska bege mig med några arbetskollegor till Trysil. Jag ska springa och dem ska åka skidor. Varför jag inte åker skidor? Lång historia kort, men jag är 3% invalid (man får handikapp p-tillstånd vid 10%) sedan jag vred av benet som ung tok och därefter råkade få en utåtvriden fot då det tydligen var lite bråttom hem efter kvälssskiftet så de helgipsade mitt ben, lät det vara i 6 veckor och sedan ba... oj! Jaja, springa går ju fint i alla fall!

Ha en fantastsik fortsatt vecka!! 

Din produkt är tillagd

×