ÄR det inte Maria bakom kniven?

Börjar veckan med att snurra till det ordentligt, det brukar ju faktiskt vara Maria bakom tangenterna och jag på bilderna men eftersom jag ska bege mig mot Trysil i mitten av veckan så tänkte jag att jag kapar veckans första inlägg.

Söndagen var en fantastisk dag bestående av ryggläge i soffan med Rambo marathon och matkasseleverans! Yes, Maria älskar Rambo haha. Så när matkassen kom var hon så inspirerad av Rambos kniv att hon choppade dill som aldrig förr. Jag tänkte att numinsann händer det grejjer och det gjorde det...händer alltså... händerna satte stopp...eller handen... Efter att dill hackats och rotfrukter skalats och hackats började en blåsa blossa upp i hennes handflata... #kris Så jag fick snällt ta över rollen som Rambo och slutföra uppdraget.

 Torsk med buljongkokta Grönsaker

Homies Hälsokasse har hittils varje vecka levererat fantastiska fiskrätter. Jag har tidigare haft laxbiffarna som favorti men frågan är om inte denna rätt seglar upp som ny favorit... I alla fall en väldigt stark tvåa! Nu råkade det bli som så att jag för första gången modifierade receptet en aning då vi har matkasse för 4 personer och därför även får mat till lunchlådor dagen efter (så smart). Vad var det för ändring då? Jo som sås skulle det vara brynt smör med färskriven pepparrot och det är absolut inget fel med brynt smör men det gör sig inte så bra i matlåda utan skall ätas direkt. Jag smög istället fram en lite cremefraiché som jag rev ned pepparroten i och smakade upp med salt och peppar. blir kanongott och perfekt med en kall sås till matlådan dagenefter! 

Tillbaka till rotfrukterna som Maria så snyggt tärnat, de kokades i grönsaksbuljong samtidigt som man kokade ägg till toppingen. Äggtoppingen bestod av kokade ägg som man hackade och blandade med den finhackade dillen. Ägg och dill är som mig och Maria, helt perfekta tillsammans! Torsken skar man i fina portionsbitar och stekte med salt och peppar på låg värme. Här kommer dagens tips. När man steker fisk så får man inte ha för varm stekpanna. Fisk ska stekas varsamt och på medelhög värme. Och jösses vad gott det blev. Färsk nystekt torsk med buljongkokta rotfrukter, pepparrotscreme och äggtopping!! Hello match made in heaven!! Även Maria jublade högt över denna kombo och Leffe blev sur som vanligt och visade väldigt tydligt vad synd det var om honom som inte fick smaka genom att lägga sig raklång på soffan med ansiktet bort högt suckandes... sen fick han en morot och var glad igen!  


Ikväll står det Kyckling Tandoori på menyn! Receptet ser riktigt lovande ut så det kurrar ordentligt i magen redan nu. Innan jag ska hem ch laga detta blir det en fight med roddmaskinen. Misstänker att min coach vill försöka ta livet av mig. Jag ska nämligen sitta på roddmaskinen i 105 minuter haha. Rodd är ju jobbigt precis överallt, hela kroppen engareras och man kan ju inte hitta vila någonstans... måste ju vara bra helt enkelt! Mot Homie Fitness and lets find out! 

Ha en fantastisk start på veckan allesammen! 

Din produkt är tillagd

×