del 34 - hemma hos cajdert´s

Maria här, tillbaka bakom tangenterna och för sista gången denna vecka. Fredagsfeeling hela dagen och helgen kommer lägligt kan jag meddela. 

Fullt ös medvetslös. Galet hur det kan bli så när det är jag själv som planerar mina dagar. Haha. Fast jag gillar ju när det är fart och jag har massor att göra. Känns optimerat på nåt sätt, att jag fått ut det mesta jag kunnat av dygnets alla timmar. 

Tråkigt att jag missade fiskrätten häromdagen, Johan dreglade nästan varje gång han berättade om den. Fast å andra sidan så dreglar han över lök och koriander med, så jag kanske inte ska lita på hans omdöme där helt ;) 

Nåt jag inte missade var Kyckling med svamp och currysås. Jag måste säga att jag är lite skärrad i skrivande stund då jag inser efter att ha läst Johans inlägg att jag har NOLL koll på om det är lök eller inte i denna rätt. Enligt receptet är det det, men vi hade ju kommit överens om att han skulle skippa den i samtliga rätter för min skull.. Hmmm.. 

Jag hade dock inte läst bloggen innan jag smakade på middagen, så jag ska bedöma den som den var och inte sitta och undra om det var lök i. Haha. 

alla dessa lökar. 

Champinjoner gillar jag (jag är faktiskt även ett fan av burkchampinjoner, ( jag vet, så konstigt)  och dill och gräslökschips med cheddardipp är en favorit.. så varför skulle det inte passa här med? Alltså inte chips, utan gräslök. 

And i eat my rice and curry.. Fast nu var det ju inte ris vi skulle ha till kycklingen utan rotfrukter. Well well, det ska vara första gången för allt. 

Det är roligt med matkasse måste jag erkänna. Trots alla mina små egenheter och knasiga teorier om vad som passar till vad så lyckas Homie-kockarna naila det varje gång. 

Detta var en klar toppkandidat för veckans vinnare. Vem hade kunnat tro det när receptet säger kyckling och gräslök. (och champinjoner, rotfrukter, currysås)

Hur man lagar det har jag ingen aning, men ställer ni frågan skickar jag den vidare till Johan som säkerligen svarar glatt. 

Om kycklingen var en klar favorit på onsdagen så blev torsdagens middag helt klart vinnare. Och här våra kära läsare måste jag säga att det var en riktigt otippad vinnare. Här hade man kunnat vinna massor om man hade tippat på veckans rätter. Nästan samma odds som på fotbolls EM 2004 då Grekerna tog hem vinsten. (jag trodde på dom hela tiden såklart) 

FÄRSBIFFAR MED KÅL OCH BAKADE RÖDBETOR. 

1. KÅL - vem äter det? (erkänner att jag hade fel och att man inte alls blev så gasig som jag hade trott)

2. RÖDBETOR -det är iofs gott.. tillsammans med Chevré. Men ganska så torftigt av sig självt. (fast till pyttipanna är det gott med räfflade betor på burk) 

Nu kanske ni inte tycker att det låter så otippat då nuvarande pallplatsinnehavaren av samtliga rätter även den var en på färsbiffar.. MEN då var det svartrot som gällde, kom in som en bubblare och nöp pallplatsen direkt och har inte flyttats ner.. förrän nu. Hej stuvad spetskål! 

Det där med stuvade konstiga råvaror i kombination med färsbiffar is here to stay alltså. 

Betorna ringlade man lite olivolja på och kryddade med timjan, salt och svartpeppar innan de sköts in i ugnen. Behövdes varken honung, chevré eller pinjenötter för att vara mumsigt. 

Denna vecka har det verkligen varit ännu mer lyxigt än vanligt med matkasse då jag har haft fullt upp. Både med jobb, egen träning och såna där skönhetsgrejer man har för sig. Som naglar och fransar. Alltså när man tränar så mycket som jag gör så är det ett måste med frallor orka dra mascara på sig tusen gånger om dagen för att se någorlunda ok ut. (eller det är bara så jag motiverar denna kostnad i hemmet.. säg inget till Johan, det är såklart inte ett måste mer lite lyx) 

Jag har väl inte umgåtts med familjen som jag hade önskat, men så är det ibland. Och då är dom ännu mer gosiga och omhändertagande när jag kommer hem. Mysigt värre. 

Dock kan det ibland kännas som att Leffe är nära av någon annan anledning.... HAHAHA. 

 

Bara närhet och kärlek eller kan det vara nåt på bordet som lockar? Hahaha. Underbara Leffe. 

Så svårt att säga nej till dom där ögonen och hans otroligt gulliga suckar. Men frallor (nu menar jag Fransk Bulldog och inte fransar) är känsliga i magen så dom ska inte äta vad som helst. Plus att vi är så stolta över vår SuperLeffes form så vi håller koll på kosten. (är det töntigt att man blir mallig när veterinären och alla på djuraffären kommenterar hans form? Isf är vi supertöntiga.) 

Så när han får ett nej och "gå och lägg dig" gör han det med besked. Obstinat allan alltså. Det är våran Leffe det. 

Vi har återigen haft en grym matvecka, trots att jag missat en måltid, Johan levt lite on the edge och sneakat in lök och jag varit oaktiv i köket. (alltså mer än vanligt, för annars har jag ju ändå varit hemma och kunnat leka expertkommentator över matlagningen) 

Jag inser ju även att man kan tro att det är ett barn som skriver bloggen och inte en 38årig (snart) kvinna baserat på den alldeles för petiga, kräsna, tokiga relationen till vissa råvaror. Men det är ok. That´s me. Man lever ju bara en gång och då ska man både äta det man tycker om och samtidigt prova nya saker minst en gång. 

Nu tar vi helg och paus från bloggandet i en vecka. 

Hoppas ni får en fantastiskt vecka!

/Familjen Cajdert.

 

Din produkt är tillagd

×