Ibland är det bara att spänna fast sig och åka med

Den här veckan verkar tiden villa springa ifrån oss. Har ni också sådana veckor som mer eller mindre måste klaffa minutiöst för att gå ihop? Jag tycke personligen att det är helt okej att ibland ha sådana veckor när man fyller dagarna med sådant som man tycker om att göra. Men det är något som jag och Maria (yes, Johan vid pennan eller...tangentbordet) oftast försöker undvika. Visst har vi fulla dagar men vi försöker alltid se till att vi hinner sitta ner tillsammans på kvällen och varva ner, oftast med en serie eller en film med Leffe snarkandes bredvid. Vi börjar alltid våra dagar med en kopp kaffe på sängen och den halvtimmen är otroligt värdefull. Att varje dag vakna lugnt tillsammans hjälper oss att klara av en hektiskt vardag, och det är skönt att avsluta dagen på samma sätt minus kaffet då. På så sätt håller vi vårat liv i balans! Men som sagt ibland kommer dessa hektiskta veckor. Denna veckan är en sådan vecka för Maria.


Kryddig fisk med Gurkraita!

Veckans tredje rätt fick jag och Leffe alltså knåpa ihop utan att frun i huset var hemma och tyvärr så skulle hon inte komma hem till middagen heller. Men inget ont som inte har något gott med sig. Jag har varit 4 dagar i Spaninen på ett träningsläger och sedan jag kom hem i lördags har jag haft ett hål i magen, att springa uppför spanska berg och lyfta atlasstenar var tydligen energikrävande. Så att jag kunde ätas Marias portion också gjorde inte så mycket =) 

Först mixade man ihop kryddor, olja och chili till en fantastiskt väldoftande kryddblandning som fisken smordes in i innan tillagning. Jag är sedan tidigare ett stort fan av curry och använder det allt som oftast till kyckling. Att det skulle visa sig vara sådan bra match med torsk visste jag dock inte! 

 

 

Gurkraita

Yoghurt - Garam masala - spiskummin -tärnadgurka = Succé! Smakerna från kryddorna med lättheten från gurkan och yoghurtens syra satt som ett smäck! Nu lät jag nästan som vingubben i nyhetsmorgon, men de va jättegott!

Hela maträtten

Till fisken och gurkraitan serverades fullkornsris och broccoli. En superkombo som defenitivt kommer lagas igen. Detta hade MAriat defenitivt gillat! 

 


Living on the edge :) 

 

Ni som följt med från bloggens start har ju omöjligtvis missat att Maria inte är överförtjust i gul lök. Och jag har i flera blogginlägg lovordats för att jag ej blandat lök med hennes del av maten...men förtjänar jag de orden? Eller kan det vara som så att jag har smugit in lök utan att hon vet om? Jag anser att gul lök skall användas till viss del i matlagning för att balansera upp smakerna, den ska inte ta överhand och det behöver ej vara stora bitar av lök i så jag har ibland trixat ner lök helt utan Marias vetskap och hon har mmmat högt åt maten haha. Hur gör jag då? Jo man river löken på den finaste delen av rivgärnet och sedan bryner man den försiktigt i stekpannan på låg värme, den nästintill försvinner men smaken av den finns kvar. Och ni vet ju vad Maria tyckte om veckans första måltid, för att citera "En FET tumme upp"

Löken - Maria 1-0


Long time no see

För några år sedan tränade jag och Maria och våran Powerpuff Rebecca 4 dagar i veckan tillsammans, men min satsning på OCR har gjort att vi inte lika ofta tränar tillsammans längre. Men häromdagen körde vi ett pass ihop på Homie Fitness! Sjukt inspirerande och roligt att köra i gymmet med henne igen. Hon har total kroppskontroll och är den som alltid hjälpt mig med tekniken i gymmet. Hon rockar! Kika in på homie.fitness så finns mer information om detta grymma livstilscenter på Östermalm i Stockholm. 

Förutom att vi sprang 30 minuter och discopumpade fanns det även lite tid över för att leka lite med coach Leffe som supervisor - se film till höger.

Ha en härlig onsdag och hoppas ni överlever den Sibiriska kylan som svept in över landet! / JC


Din produkt är tillagd

×