del 29- goda vänner på besök

Hej alla gamla och nytillkomna läsare (med en sån mening borde alla känna sig välkomna)
Måndag igen och ännu en spännande vecka med matkassen!! Är det bara jag eller går inte veckorna väldigt fort? Tycker i för sig att man alltid känner så. Fick en liten uppenbarelse då jag messade med en kompis häromdagen som jag inte pratat med på länge. Vi kom in på hur många gånger vi setts sen vår legendariska grabbresa vi hade i Marbella för ett gäng år sen, närmare bestämt 2012. En gång hade vi setts sen dess, en gång! Det är ganska dåligt med tanke på att jag verkligen gillar den här mannen.. Som en kompis alltså, jag och Tanja kämpar ju fortfarande på som ni vet. Även fast jag står ut med mycket jobbigt såsom att titta på när hon lagar mat, ha den berömda höken över axeln när jag själv lagar mat, om jag lagar så har man ständigt den där obehagliga känslan över att någon övervakar en. Men förutom det är hon i för sig rätt vass så när jag tänker efter har man det kanske rätt bra. Jag bestämmer mig och här och nu för att stanna kvar ett tag till. Schysst va?! ;) (vet inte om man får använda smileys i bloggar men min blogg, jag bestämmer, eller hur var det nu?)

Hoppsan, ett litet sidospår i vanlig ordning. Var var jag nånstans? Jo, att jag och min vän hade bara setts en gång på snart 6 år. Katastrofala siffror men ändå känns det inte som det var så längesen. Bara det är väl ett tecken på att tiden går alldeles för fort, om inte annat förstår man det när man får barn. Teddan fyller två i början av mars, var tog de två åren vägen?? Stoppa tiden, please.
Jaja, nog om det. Matkassen var tillbaka i gammal storform igen, punktlig på minuten och som vanligt så missade jag leveransen. Den där j-vla ringklockan är ju fortfarande inte fixad vilket innebär att vi väldigt sällan öppnar när någon plingar på dörren. Till stor del för att det just inte plingar på dörren.

Såklart dörrens fel, samt att meningen ”jag fixar det i helgen” är en stor del av mitt liv. Då blir det rätt mycket jobbigt som skjuts lite framåt i livet så att säga.
Men som vanligt fick jag en bild av Emanuel och i sann Emanuel-anda hade han gömt kassen hos grannen i tron att vi bor där. Men som ni vet gillar jag honom så vill inte berätta att det egentligen är rätt jobbigt att bege sig ut i kylan för att hämta maten hos grannen men så kan det va. Älskar att han är så service-minded, bra Emanuel. (standard att en liten del av bloggen ska handla om honom.

Men nu lägger vi fokus på maten och vi fortsätter vårt vinnande koncept där vi lagar första rätten från kassen redan på söndagen. Passar oss mer än perfekt och som ni vet hade jag gärna haft matkassen varje vecka och även om jag är megadeluxe-chef härhemma så låter jag Tanja just bestämma den delen så varannan vecka så käkar vi hennes frusna fiskpinnar och varannan vecka äter vi gourmet-mat a´la Ekan. (ok, kanske inte riktigt så det är men min blogg- jag bestämmer, eller hur?)

Och i söndags hade vi några av våra bästa vänner på besök, Sebbe och Josse. Så det här med att få matlåda till dagen efter föll ju rätt platt (kom smålänningen fram igen..) men däremot får man ju se det från den ljusa sidan, vad bra att vi har matkassen för 4 personer så vi kunde bjuda dem på grym mat från gårdarna nere i Skåne. Japp, så är det. Större delen av matkassen plockas från bönderna och gårdarna i Skåne och är det något jag tagit fasta på är det att det verkligen är skillnad på råvaror och råvaror. Beställ en kasse och prova vettja, är verkligen så nöjd med Homies matkasse. (Bra säljpitch Norgren).

 

Som ni vet vid det här laget så är det alltid minst en fisk i veckan så vi bestämde oss för att köra just firren dagen till ära. Och inte bara att det var lax, det var med pasta också! Winning!! Och har ni missat att jag pratat om det tidigare så älskar jag pasta varför jag visste redan innan vi började laga maten att det här kommer herr Norgren gilla. Spaghetti med lax och pepparrot. Och eftersom vi hade gäster hade vi även laddat upp för en fruktsallad efteråt som vi toppade med choklad, treffffligt som mannen från Östermalm (stekigt områda i centrala Stockholm) hade skrivit.
Och det krävs ju ingen master i smarthet att förstå vem som skulle laga maten när vi har gäster över, man får ju inte riskera att det inte blir gott och i Tanjas värld finns det såklart bara en som är mogen att axla ett sådant ansvar i våran familj, nämligen hon själv. Avd: Ödmjuk.                                                            
Laxen skars i kuber och stektes på i smör, sen som vanligt när man har fisk så är det alltid en bra ide att ha citron på fisken samt lite salt och peppar. Men citron funkar faktiskt jämt, det är sen gammalt. Sen kastar (japp, kasta) man på sockerärtor, vin (alkoholfri tyvärr), grädde och honung och kokade det tillsammans med fisken i några minuter. Sen rev man ner pepparrot och den hackade dillen i pastan och sim-sala-bim så hade vi en färdig rätt. Gick typ lika fort som det gick att läsa det här stycket. Och tro det eller ej, hur gott som helst! Jag har nog än så länge gillat precis alla rätter vi lagat, vissa mer och vissa mindre. Den här rankas absolut i toppskiktet och det var inte bara jag som tyckte det, hela gänget var nöjda. Ja minus Ted då men han är inte riktigt någon bra värdemätare. Inte jag heller kanske med tanke på att jag gillar typ allt.
Så bra att vi att vi då hade Sebbe och Josse på besök som var eniga med mig om att det var riktigt gott. Tanja är utom frågan då hon var den som lagade maten (stoppa pressarna) och ni som följt bloggen ett tag vet ju att hon lider av större släng hybris varför hon aldrig skulle säga något annat än att hennes matlagning är helt fantastisk, speciellt när hon ändrar 778 recept om året. (lite skarv men nästan så många i alla fall)

Efter käket bjöds det som sagt på fruktsallad och sen förnedrade jag sällskapet i Buzz, också känt som världens bästa tv-spel. Ett frågesport-spel på ps3 som är minst sagt beroendeframkallande och förutom det så är det en garanti för att kvällen kommer sluta i att man tävlar mot varandra och stämningen blir sämre och sämre. Oftast är Tanja mest taggad innan man börjar spela och den som är surast efteråt. Och ni undrar fortfarande vem som är smartast i familjen? Se vår Buzz-statistik så vet ni vem ni ska ringa när ni behöver svar på någon sjukt svår matte-formel eller liknande. Mig alltså.
Det var lite kort vad vi pysslade med i söndags. Och åt såklart, det är ju trots allt en matblogg man driver. Med er hjälp så kan det mycket väl bli Sveriges största. (vart kommer hybrisen ifrån?!?)
Sen vill jag säga det är superkul att antal läsare ökar vecka för vecka och på så vis stödjer mig i kampen till att inom en snar framtid lansera en egen kokbok. #mot10.000läsare så är vi där

Stay tuned och ha en fin kväll,
om inte annat, ta en karamell.

(fan, tillbaka på ruta ett vad gäller rimstugan.)


Ställning i antal lagade rätter:

Tanja 16,

Ekan 2,75,

Ted 1,25 (So long Ted i tävlingen)


Antal ggr Mat-polisen ändrat något i receptet: 12/20 rätter. (såklart ändrades det när vi har gäster, inte kan väl renommerade kockar vara en garanti för ett bra recept, haha)

Hörs på onsdag folket!
/The Oak

Din produkt är tillagd

×