del 28 - fredagsmys!

Jippi och yahoo det är fredag! Inte massa hejarop för att matkasseveckan är slut, utan mer för att alla älskar fredagar. Vet inte varför egentligen, alla dagar är ju härliga, men av någon anledning så är fredagarna måndag-fredag jobbarnas DUNDERDAG i veckan. Jag gillar alla dagar, favoritdagen för veckan beror ju helt på vad jag har för planer. 

Ibland kan jag få lite panik för att det är fredag, det betyder ju att ytterligare en vecka har sprungit förbi. Hur får man tiden att gå lite långsammare? Tips på det någon? Alltså det är ju härligt att tiden går fort, för då har man oftast roligt men ibland känns det som att jag inte hinner med allt jag vill göra. Ingen annan som har det problemet? 

Jag kan nog upplevas som en stressad människa ibland då jag oftast gör allt väldigt snabbt. Skriver snabbt, kan prata väldigt snabbt om jag behöver, går snabbt (jodå, mina små stockar till ben är väldigt rappa. Hmm tänk om dom kunde vara lika snabba när det gäller att springa, då hade jag varit suuuupersnabb) och gör allt jag kan för att optimera min tid. 

Nåt jag alltid förundras över är att så många människor står stilla i rulltrapporna. Tänk vad mycket tid som slösas där! Jag är inte stressad för att jag går, utan jag vill liksom inte slösa på tid jag faktiskt kan göra annat på. Så till alla som suckar och stånkar när jag snällt ber er "hålla höger" - jag optimerar min tid. (häromdagen mötte jag dock min överman, en mamma med en dubbelvagn.. helt omöjlig att ta sig förbi, så där gick nog en hel minut till spillo. GAH!) 

Dock kan jag ibland känna att det vore skönt att stå stilla i rulltrappan på Östermalmstorg för dom två är ENORMT långa. Dagen efter ett tungt benpass känns det som att dom aldrig tar slut och på nåt sätt åker lite baklänges bara för att jäklas. 

Eftersom jag inte gillar att "slösa" min tid så ska jag sluta slösa på er med mitt dravel om tid och hålla mig till det vi ska, dvs matkassen :) 

 

kyckling med matvetesallad

Ni som har följt bloggen vet att jag inte gillar kyckling, tycker att det är tråkigt och smaklöst.. MEN då ska vi reda ut det, för självklart finns ett undantag även här som med allt annat. Helgrillad kyckling betyder skinn och fett. Det är NOM NOM! 

Så när Johan ställde fram den här på bordet blev jag AKUT hungrig! 

Jag älskar verkligen att träna och äta bra. Men för mig är bra likamed GOTT. Och hör jag grillad kyckling så vattnas det i munnen och mina händer vill slita tag i den på direkten och ta en tugga. Bordskick existerar inte när man har mat man kan äta med händerna. Känner mig ungefär lika slafsig som HUNDRA Barbarkvinnan när hon sitter runt elden och tuggar i sig mat som om det vore för första gången.  Jag fattar nu att 90% av er inte har sett den här filmen då den kom 1983, inte var barnvänlig och antagligen inte drogs över på DVD när den tiden kom och föll i glömska. Men ni som fattar fattar. (Vi ska inte gå in på varför jag såg den som 9-åring, eller varför Bruce Lee var min stora idol när andra tittade på Saltkråkan, men vi hade inte några förbud gällande TV och film som små och jag blev ju hyfsat normal ändå)

Nu svävade jag iväg igen. 

Till den här gudomliga kycklingen var det en matvetesallad till och det passade faktiskt riktigt bra till. En fräscht inslag till den grillade huvudrollen. 

Återigen kom jag hem när maten redan var färdiglagad, men hur man grillar en kyckling kan man säkert googla och tittar jag på bilden så ser det ut som vanligt. Hacka lite, tjoffa lite och vips så var det klart! 

Johan måste ha blivit lite inspirerad av Gordon-Tanja för granatäpple var inte med i original receptet utan slängdes på av fri vilja. Väldigt wild and crazy. Jag berömde honom såklart för det (jag älskar granatäpple!) och inser att jag måste bli bättre på det. Alltså berömma honom, för han är duktig på mat vare sig det är en färdig meny eller inte. 

han gillar mig :) 

Vem undrar ni då. Båda mina killar. 

Att komma hem och bli nersprungen av Leffe får hjärtat att slå lite extra. Tänk killen som inte fattar om man varit borta i en minut eller två veckor, alltid lika glad. Det är kärlek det. 

Och min Johan då.. Han gillar mig BIG TIME!

I förra maträtten funkade rödlök alldeles perfekt och jag gnällde inte en sekund (kan ju vara den grillade kycklingens förtjänst) för att i denna bli helt bananas. 

MEN jag hann inte bli det för kolla bilderna nedan! 

 

Det kan ju inte vara lätt att leva med mig och alla mina idéer om mat, vad som passar vart och inte. Men han visste och gjorde ena halvan lökfri!

Vilken snubbe alltså :)  

Middagen var Fläskytterfilé med zucchini och avokado. 

Kött är ju aldrig fel, inte heller avokado så även om Zucchini hade en stor roll i den här rätten så tänkte jag att jag inte skulle rynka näsan, slänga in någon knäpp kommentar eller vara skeptisk. (tänker då inte bara på att slippa botoxen framöver) Trots att jag tyckte att guacamole till det här kändes som slöseri. (Guacamole gör sig ju bäst till salta taco-chips, det är sen gammalt.)

Och jag är glad att jag inte gjorde det för då slapp jag det där "MEN" momentet.

Det var inte det godaste jag ätit i mitt liv, och då ska vi komma ihåg att jag för en månad sen inte skulle komma på tanken ens att smaka zucchini för att jag redan hade bestämt mig för att det var slemmigt och inte gott. 

Men återigen, kockarna på Homie Life in Balance vet vad dom håller på med. Och snubben bakom tillagandet har stenkoll på allt. 

Så vi avslutar den här veckan återigen med ett glatt humör, mätta magar och en längtan efter nästa kasse. 

För när man har kassen så sparar man så mycket tid att man faktiskt kan slänga sig i soffan, hålla handen, ta en kvällskopp kaffe och titta på film. (yes det är godis ni ser i bild, även träningsmänniskor äter sånt ;) )

Vi zoomar ut en vecka nu och lämnar över till Familjen Norgren/Bäckman. 

Tänkte att jag skulle försöka bli bättre på att ge er lite tips om matlagning, hur man gör vissa saker.. Men för att jag ska bli bättre på det måste jag först börja gilla laga mat, eller försöka komma hem i tid så jag hinner se hur det tillagas.. Hmm så jag släpper den tanken nu och gör det jag är bäst på och det är att äta. 

Ha en fantastisk helg! 

/Maria (Johan vinkar och Leffe snarkar) 

Din produkt är tillagd

×