Del 27 - JEtlag delux

Onsdag igen och jag kan ju meddela att jag INTE är människa än. 

Alltså det här med jetlag har jag bara skrattat folk rakt i ansiktet när dom sagt att dom varit så så sååå trötta, däckat sittande och vaknat mitt i natten. 

Men den här gången har jag varit helt förstörd. Så konstigt, jag har rest både till Asien, USA och Australien och inte blivit påverkad. Så att vakna vid 02.30 och inte kunna somna om känns ju så overkligt och jag kan lova att jag aldrig mer ska skratta åt någon som somnar sittande, för det hände mig flera gånger både måndag och tisdag. 

Förutom tröttheten så har jag lekt att jag fortfarande lever hotell och semesterlife. 

När jag kommit hem från jobbet har maten varit på spisen, jag har kunnat duscha ta på mig en morgonrock och bara glassa. Hur lyxigt?! (det är ju liksom SÅ härligt när man är på semester att bara kunna hoppa i en morgonrock och chilla medan man smider kvällsplanerna. Dvs om vi ska orka gå till den ena restaurangen eller den andra, dricka en öl eller två.. Stora beslut alltså.) 

dijongratinerad lax med sötpotatis. 

Riktigt så lyxigt var det ju inte hemma hos oss då menyn redan stod klar, så välja mat fick jag inte. Vilket iofs var tur för min mig då min kropp skrek efter en chokladkaka. Inte den mest optimala middagen. 

Johan skrev ju bloggen gången innan och vi diskuterade ju om det var han eller jag som skulle fortsätta. Vi släpper den diskussionen nu för efter måndagens inlägg där jag enbart efter bilderna kunde dra slutsatsen att maten var enkel och snabb att laga började han undra om inte jag kunde testa att laga nästa maträtt. (Ni fattar.. Jag har alltså jobbat över varje kväll den här veckan för att slippa)

Det kanske är enkelt för en som har intresset och det är ju faktiskt hans egna ord även om denna maträtt. Det var bara att tärna, röra ihop, tjoffa in i ugn, tjooo så vare klart!! Enkelt, nyttigt smarrigt! 

 

Man måste ju fatta när man ska sluta alltså. Så fördelningen hemma blir som den alltid varit, Johan lagar maten och jag tvättar. :) 

Om vi nu ska snacka om maten igen då. Lax gillar jag så det var inget konstigt alls, men det där med senap.. Jo jag är inte så himla förtjust i det. Jag försöker lära mig det, så när jag tex äter korv med bröd från grillen (det händer inte så ofta men råkar jag gå förbi NK Korvmojjen när det kurrar i magen så slinker det ner en) beställer jag en med ketchup på hela och senap på halva. Inget konstigt alls. 

Och jag tror att det faktiskt har hjälpt för jag gillade den här maträtten. Det var fräscht, riktigt najs. 

Har inte ens nåt dumt att säga om sötpotatisen. (kan vara så att jag petade bort paprikan då jag inte gillar när det är så mjukt #konsistensfreak ) 

Men ändå, tummen upp på Firren! 

färsbiffar med apelsinfänkål

Den tredje maträtten för veckan var färsbiffar med apelsinfänkål. 

Jag försöker verkligen att vara positiv, men hörrni apelsin äter man ju som den är. Helst på sommaren när det är varmt, eller i en sangria liksom. Frukt i mat låter ju jättemärkligt. 

Och kollar man originalreceptet så skall det vara en hel del gul lök i med, men för att behålla friden i hemmet så skippade Johan den och alla var glada. 

Jag fick dock lite panik när jag tittade ner i formen.. Det såg ju ut som lök men det var tydligen fänkål. 

Man skulle alltså ha morötter, fänkål, apelsin, gul lök, sojabönor och lite kryddor. När man strök den gula löken, gjorde färsbiffar med ägg, ströbröd och kalvfond som fick gotta till sig blev den här rätten en WIN! Och inte bara en WIN utan en hit. 

Anledningen till att den blev en hit var för att den sänkte mitt begär efter hamburgare. Ända sen jag i ett svagt ögonblick i Vietnamn beställde en hamburgare i hotellbaren har jag längtat efter burgare. Jag trodde inte att man kunde misslyckas med en Hamburgare, men det kunde man tydligen. Så ett tips, är du i ett land där man har nudlar, soppor och grillad groda som specialité.. Beställ INTE hamburgare. 

Även om jag var lite skeptisk till fänkålen, apelsinen och helst ville äta en FET burgare med massa dressing så slank detta ner både till middag och lunchlåda. 

Återigen, jag fattar inte att jag är så knepig med maten och alltid ska ha en rynka i pannan, (måste verkligen tänka på att räta ut den då jag faktiskt blir äldre och helst vill slippa en hängig panna och botox) HÄLSOKASSEN från Homie Life in Balance ROCKAR JU! 

delsammanfattning av veckan

Så ska vi sammanfatta veckan lite då. 

Jag är tillbaka, lika jobbig och petig med maten som innan. 

Johan hör hemma i köket tillsammans med hans positiva anda. 

Leffe är superlycklig att vi båda är hemma igen och speciellt jag då han nu har större chans att få mat från matbordet. (då menar jag att bli matad från handen och inte behöva slafsa i sig det mannen i hushållet spiller på golvet)

Jag har blivit positivt överraskad mer än en gång även denna vecka. Grönsaker är ju gott ibland och inte bara onödig kaninföda. 

Jag tror det finns hopp för mig helt enkelt. Och sen tror jag att om jag slutade "gnälla" och kommentera så skulle Johan undra vem jag var och vad jag gjort med Maria. Så jag fortsätter helt enkelt. Och livet blir ju faktiskt lite roligare när man blir motbevisad. 

Så KOM IGEN, BRING IT matkassen! ;) 

Två rätter kvar denna vecka och jag börjar redan ladda för sågningar. 

Johan låter hälsa att allt är så gott, så enkelt, helt fantastiskt, magiskt, super, läckert och alla andra positiva ord han kan. (det sjuka är att jag skämtar nu, men det är ändå inte på skämt för han tycker verkligen det)

Och där sätter jag punkt för dagens inlägg (alltid bra att avsluta med positivitet) och önskar er en fortsatt trevlig vecka! 

/Maria med familj

.

 

Din produkt är tillagd

×