Del 26 - välkommen tillbaka maria!

Jaha, då är man hemma i härliga kalla, blaskiga Sverige igen. Välkommen hem till mig. 

Ni som missat bloggen hänger kanske inte med nu, men jag har alltså varit i soliga Vietnam i två veckor, lämnade make och hund hemma för lata dagar i bikini tillsammans med en av mina finaste vänner. Jäklar i min låda vad bra jag är på att ha semester. Finns det som yrke eller? Tror nog att jag och Rebecca skulle vara världsbäst på det. Så om ni vill på semester men inte känner att ni har någon rolig kompis så kan jag lätt rekommendera oss. :P Vi fixar ett paketpris.

PHU QUOC - vietnam

Jag kan verkligen rekommendera Phu Quoc om man vill ta det soft. Fina stränder, frukten är gudomlig (som alltid utomlands), maten var bra och det har inte blivit så "turistigt" än så man får vara ifred när man tar sig ut på äventyr. (även om vårt enda äventyr var att åka till Nattmarknaden två gånger. Sa ju att det var en Chill-deluxe resa.) 

Där vi bodde fanns inte så mycket annat än några restauranger och en strand, vilket passade oss perfekt. Men på ön fanns det massor att se enligt resebolaget och andra vi träffade på ön. (som tempel, pepparodlingar, vattenfall, gamla fängelsehålor mm)

Jag är medveten om att jag bor i Sverige men ändå... 
Jag är så inte en vintermänniska. Kyla och snö och regn och allt det där som gör att man måste ha tusen lager kläder gör mig så trött. Hade jag inte älskat vårt land hade jag lätt flyttat utomlands. Jag behöver värme. Att mannen i mitt liv bor i detta land gör det ju enklare att åka hem även om vi inte var redo efter två veckor. Nästa gång stannar vi borta i tre :).

Jag jobbar som Platschef och är delägare på HOMIE FITNESS på skeppargatan Östermalm. Jag älskar mitt jobb, och mitt privatliv, men att vara iväg och slippa alla måsten, som slippa tvätta, passa tider, laga mat.. Hahaha, vem försöker jag lura? Jag lagar ju ALDRIG mat. Men allt det där andra var skönt att få en paus ifrån. Speciellt när man är en "prestationsprinsessa" med kontrollbehov. .

När jag kom hem väntade Matkassen och två glada snubbar. Även om killarna i mitt liv är grymma på att visa kärlek varje dag så var välkomnandet på Arlanda MAGISKT. Känslan av att ha varit saknad, efterlängtad.. Wow. 

kalkonbacon med morotsraggmunk

Nånstans på planet hem, mellan Chipspåsen och Gott och Blandat påsen sa jag vid ett svagt ögonblick att jag längtade efter vanlig mat, fräsch mat med mycket grönsaker. Att jag skulle ta tag i kosten igen och sluta gnälla så mycket över färgglad mat. Det tog ca ett dygn. Ooops! 

När jag kom hem var jag inte alls sugen på nåt som Matkassen erbjöd utan hade under den långa flygresan kommit på att hemlagad pizza, kladdkaka och några avsnitt av Bron skulle förgylla min hemkost. Och så blev det. 

Matkassen fick följa med in och stuvas in i kylen direkt för att göra entré på måndagen istället. 

Min måndag blev en låååång dag på jobbet, 06:30-18:30, så lyxen att komma hem till dukat bord var välkommet. 

Jag hörde bara Bacon när jag pratade med Johan under dagen, och bacon är jag bra på att äta. JAG ÄLSKAR BACON! Men när tallriken ställdes fram såg den inte ut som den brukar och potatisplättarna var orangea och sylt? Jag har faktiskt aldrig förstått mig på folk som har sylt till mat. Det passar ju bara till pannkakor.

Eftersom jag inte var hemma när detta tillagades så kan jag inte berätta hur man gjorde. Men om jag tittar på bilderna så ser det väldigt enkelt och snabbt ut. Typ lika enkelt och snabbt som det slank ner. Jag hann faktiskt knappt rynka på näsan när Johan meddelade att det var Kalkonbacon och raggmunken var på morötter. Inte ens en snabb kommentar om att sylt är för barn slank ur. 

Det är ett bra betyg! :) 

Även om sylt alltid smakar bäst till pannkakor, bacon är bäst i original och kolhydraterna var färgglada så var det en rätt som absolut förgyllde en grå måndag. 

När jag var borta så fick ni en inblick i Johans vecka, och jag försökte få honom att fortsätta med bloggen då han ändå är kocken i huset.. Det gick ju sådär i den förhandlingen kan jag ju meddela även om den inte är över än. ;) 

Fast å andra sidan kanske kombinationen av oss blir bäst. En överdriven optimist och en skeptiker av rang. 

Hur som är det ändå roligt att vara tillbaka. 

Ha en fantastisk vecka så kikar jag in igen på onsdag! /Maria. 

Din produkt är tillagd

×