norgren/bäckman

Fredag redan här och veckans sista inlägg för vår familjs del är ett faktum. Eller min del kanske man ska säga, nog för att Tanja har koll på det mesta härhemma men bloggen är hon inte alls införstådd med vad som komma skall. Skulle och kan tekniskt sätt skriva precis vad jag vill men sen har det blivit ett par nätter på soffan också sen den här bloggen såg sitt ljus.

Har haft som mål att korta texten lite och när jag tittar igenom veckans 2 inlägg ser jag att det typ blivit tvärtom, det är ett tufft mål uppenbarligen och vi får se hur det går idag men hittills får jag nog ge mig själv IG. (icke godkänt, ett oerhört populärt betyg på min gamla högstadieskola Bikupan i Lessebo kommun som också blivit utsedd till Sveriges sämsta. Lite kuriosa såhär en fredag)

Tanken var idag att jag skulle göra en liten sammanställning vad som hänt hittills. Skrev ju det i onsdags då hade jag en feeling om att det kunde vara kul. Kom sedan på att det är lite hybrisvarning på mig istället (brukar ju vara Tanja) när man börjar skriva sina blogg-memoarer efter 3 veckors bloggande. Jag väntar lite till med att göra en best of, till mars eller nåt. Men om jag skulle göra en sammanställning idag skulle nog det vara likställt med att Anna Book skulle göra en samlings-CD , hon har väl bara en låt? Så känner jag får vänta lite till.. 

Det jag däremot skrev bland mina första blogginlägg var att det skulle vara en hel del text och bristfälliga bilder, det var typ som min slogan och säga vad man vill, men där har jag verkligen levererat. Ibland när jag samlar ihop vad jag skrivit så känner jag själv det blivit lite långt men samtidigt svårt att ta bort nåt när man ändå känner att det har ett syfte. Och där har vi den berömda hybrisen igen. Skyller på Tanja, denna kockens moder har smittat mig. Sen var det det här med bilder, hur kan det vara så svårt?? Gör verkligen mitt bästa men ändå var det inte längesen jag fick brev (ok då, mess via någon app) från en dedikerad följare att jag borde tänka på att ha lite färg på maträtterna ibland. Hade då i något blogginlägg tidigare lagt upp en bild på vit fisk, vit sås och gul potatis taget med blixt, japp allt såg kritvitt ut.

Tidningen Vogue lär inte ringa mig nästa gång heller när ett fotografjobb blir ledigt. Därför vill jag tipsa om Ekans tipspeng, ett bidrag man ger när jag skrivit något tips (vilket är rätt ofta och bra är dom också) så kan man kontakta mig och ge valfri krona så hjälper man mig i sparandet till en ny kamera. Bara att titta på Familjen Cajdert och deras bilder, allt sitter i kameran.

Fasen, skulle ju inte skriva så mycket idag och inte heller göra någon sammanställning. Känns som det blev lite av båda men det hoppas jag ni har förståelse för. Men jag vet ju att ni är inne här och läser för att ni egentligen vill veta vad vi avslutade veckan med i form av matlagning och det kommer här. Är man en kommande prisbelönt matblogg kan man inte missa det essentiella och själva kärnan varför bloggen finns, nämligen maten. (bra Ekan)

Näst sista rätten för veckan var kycklingklubbor med parmesansås (var tanken men superkocken Bäckman skulle laga så då krävs ju ingen hjärnkirurg för att förstå att recepten ändrades drastiskt) som serverades med ris. Älskar rätter med ris, enda man blev orolig för var ju att Tanja från början slog sig emot parmesansåsen som jag däremot trodde stort på. Haha, den här bloggen har gett mig en insikt, jag gillar verkligen all mat. Har fortfarande inte varit något jag inte gillat, men kanske också har att göra med att Homies kockar faktiskt gör bra recept. (men såklart mest att jag är bra på att gilla mat, har ändå skrytit hela detta inlägg så varför sluta berömma mig själv nu) .

 

Det man gjorde i alla fall var att dra på ugnen 200 grader och sedan se till att koka riset. (frågor på det??)

In med kycklingklubborna i ugnen ca 25 minuter, de var i någon färdigmarinad och var hur goda som helst.

Sen skulle ju det vara en parmesansås som ni förstått men det struntade ju Tanja högaktningsfullt i varför det blev en currysås.

Ska inte beklaga mig fullständigt då vi ju har en liten grabb som är mest kräsen på jorden men däremot älskar han currysås vilket resulterade i att han åt som en galning. Bra Ted. Och lite bra även Tanja.

Bra om man hajpar henne, hon har ju så dåligt självförtroende i köket..Not!! Lite kokad broccoli på det och sen vart det klart! 

 

Bästa med rätten var nog ändå att Ted trodde han pepprade maten med ett stängt pepparkvarn. Stackars pojken tog fram pepparkvarnet efter varje tugga och skakade glatt i tron om att han pepprade maten. Älskade barn, såna där sekunder där de verkligen glimrar till så glömmer man bort allt gnäll och trots som just nu annars försegår här hemma. Kung Ted, så nära att få extrapoäng från pappa men icke. Rätt ska va rätt och jag vägrar förlora mot en tvååring som ni vid det här laget känner till.

Och svårare än såhär var inte den här rätten och tro mig, gott var det. Allt med ris, sås och nån form av proteinkälla så har man fått min uppmärksamhet och den kommande kokboken jag någon gång ska lansera ska enbart innehålla sådana recept. Och falukorv och makaroner med ketchup såklart men det förstod ni säkert

Sista rätten för veckan tjatade jag till mig att få laga, måste ju gå ifrån Teddan i antal lagade rätter. Fått en känsla av att Tanja lurar med han på grejer i köket för att påstå att han hjälper till mer än vad jag gör och det kan jag såklart inte tillåta så nu går jag för segern. Och vad slängde då masterchef (som sagt, Tanja vet inte vad jag skriver så varför kalla sig något annat än chef då?) Norgren ihop då?

Örtstekt ytterfilé med svampragu, jag tackar! Filén skulle första stekas lite lätt för att ge lite färg och därefter gned man in olivolja, timjan, vitlök, rosmarin, basilika, salt och peppar. Sen in med hela filén i ugnen på 200 grader. (är all matlagning i ugn alltid 200 grader?) Sen blandade man potatis med sötpotatis och körde in det i ugnen samtidigt som köttet marinerades, eller vad man nu säger. Lät proffsigt om inte annat. .

 

Sen var det dags för svampragun, erkänn en del av er läsare inte visste vad det var? Tro det eller ej men inte ens matgurun Norgren hade koll på det men som tur var har ju Homies kockar gjort recept som till och med en sån som jag kan följa så den biffen löste man såklart.

Förutom att jag glömde hälften av svamparna men så kan det va, fick man såklart höra av Tanja efteråt. Men skit i det nu, sånt händer även den bästa.

Men ok, nu ska jag inte hålla er längre. Hur gör man svampragu? Jo, första kvartade man champinjonerna (som jag råkade skiva of course), hackade purjolök och stekte det sen i smör (jag råkade steka i olja men la i smör sen) tillammans med salt och peppar. På med grädde och sen vart det klart, enkelt va? . 

Sen att jag gjorde fel vid i princip varje moment är en annan femma, det viktiga är att jag skriver rätt till er.

Kom ihåg vad jag lärde er för ett tag sen, en bra influencer fejkar så att det ser bättre ut än vad det är och jag kanske inte är riktigt där än men då vet ni var jag är på väg.

Årets influencer 2027, det är mitt mål. Kommer ju i så fall vara Sveriges kändaste person ifall utvecklingen med sociala medier håller i sig.. När sedan köttet och potatisen var färdigt så skivade man upp köttet, serverade det med potatis och svampragu. (fortfarande ett coolt namn, man borde alltid laga svampragu.) Hade det inte vart för att potatisen var stenhård hade jag gett mig själv 10/10 men eftersom det är jag som är ansvarig för vår matblogg härhemma och inte har någon som korrekturläser ger jag mig 10/10 ändå, sjukt bra jobbat Ekan. Men köttet vart jättegott, saftigt med mycket smak så det väger upp att potatisarna var så hårda att vi leta efter journummer till tandläkare efteråt. Ted däremot tror jag gav mig 1/10 då han beställde rivna morötter och majs, thats it.. Det går braaaa nu.

Kikade igenom inlägget, inser att jag misslyckades med att hålla det kort. Igen. Men vad som är bra med det är ju att jag får nya chanser snart igen, always look at the bright side.

Allt gott och fredag på gång, hoppas kvällen avslutas med snaps och sång. (det tar sig)

Ställning i antal lagade rätter: Tanja 15, Ekan 2,75, Ted 1,25 (So long Ted i tävlingen)

Antal ggr Mat-polisen ändrat något i receptet: 11/19 rätter..

Din produkt är tillagd

×