Norgren/Bäckman

Redan onsdag och dags för ännu ett toppen-inlägg från skribent Norgrens vassa penna. Det är jag och Maradona som pratar om oss själva i tredje person och gick ju skapligt för honom så tänker att det verkar vara en framgångsformel. Kan det vara så att man fått lite hybris efter att man rivstartade med att laga veckans första rätt? Och inte bara det, kvinnan som skär gurkor med millimeter-precision gav mig beröm och tyckte det var gott. Det går braaa nu.

Häromdagen satt jag och pratade med en yngre kollega och lyssnade på vad han gjorde efter jobbet. Det var inte mycket kan jag meddela. Men då slog det mig, som säkert många föräldrar redan frågat sig 778 gånger innan mig, vad gjorde man med all tid innan man fick barn? Att barn är fantastisk skriver jag under på alla dagar i veckan och större delen är ju riktigt kul. Men när man filosoferar över hur ens dag ser ut är det sjukt hur mycket av sin tid som kretsar kring sitt barn. Sen är det ju en extra stor utmaning för mig då jag måste hålla kolla på all fotboll i premier league, Leksand i hockey, handbolls-EM som precis var, Champions league som snart kommer och massa annat nödvändigt som hör till vardagen. Klart man undrar vad man gjorde med all tid innan man fick barn. Antagligen kollade jag även då mycket på sport, bara lite mer intensivt och fokuserat.

För övrigt har jag kommit fram till att Teddan, denna juvel, har kommit in i en 2-årstrots utan dess like. Man har ju hört rykten om att den här perioden inte alltid är så skön och det kan jag definitivt skriva under på. Glad, arg, glad, sur, glad, gråter och så pågår det. Vi har såhär i efterhand insett (har ju rätt dålig erfarenhet sedan tidigare då vi inte hade några barn innan) att vår unge varit galet snäll och ganska lätt att ha hand om. Vi kan säga såhär, det har ändrats. Det är som att ha Alfons Åberg ena sekunden och Tyrannosaurus Rex några sekunder senare. Han är som man säger på ren småländska ”helt vetalös” emellanåt. Så alla ni föräldrar som genomlidit det här förstår att livet leker just nu hos Familjen Norgren/Bäckman och det är endast glada miner på samtliga i familjen. Härliga tider! (jag ljög!! fast jag och Tanja håller sams, man får va glad för det lilla) .

 

Tur då att vi kan locka med god mat som definitivt uppskattas av en unge som redan innan trotsåldern var kräsen..

Nu har jag ju pumpat ut tips senaste blogginläggen så nu är det dags att betala tillbaka, ni läsare med erfarenhet av hur man hanterar denne unge mans livskris får gärna höra av sig till mig, tips tas tacksamt emot.

Ni hittar mig på sprängdtrumhinna- avdelningen, prata högt då hörseln är begränsad. Typ så känns det. Närå, det här reder vi ut. Nu snackar vi lite mat med bristfälliga bilder istället. Precis det min blogg står för. .

 

Och med Tanja hemma från stallet så förstår ni ju vem har ansvaret i köket. Det är liksom inte ens en diskussion, hon litar helt enkelt inte på mig och om jag ens befinner mig i köket kan ni räkna med att hon står tätt över min axel för att se att jag inte gör oreda i ”hennes” kök. .

Rätt 2 för veckan vart firren, alltid en fisk med varje vecka och jag gillar det. Med tanke på allt man läser borde man käka mycket mer fisk än vad man gör men 1 gång är bättre än ingen som en vis man sa. Fisk med currykräm och för en gångs skulle jag inte rada upp receptet för det här var så pass enkelt att jag ska hålla det enkelt. Men det är ofta det enkla som är det svåra så vi får se hur enkelt jag kan göra det. Världsmästaren i ordbajsa har gjort det igen. (haha, det där lär bli censurerat) Men jag försöker, man rostade potatis i ugn där man lagt på olivolja, salt och peppar. 200 grader och klart efter ca 25 min, när den är tuggvänlig är en bra riktlinje. Fisken stektes på 3-4 minuter på vardera sida och kryddades med salt och peppar, därefter gjorde man en currykräm genom att blanda yoghurt och curry. Allt klart och servera potatisen med sköljd purjolök. Såklart kunde inte Tanja hålla sig till receptet utan slängde på lite fetaost på potatisen också men i vanlig ordning höjde det rätten ett snäpp så jag ger henne beröm godkänt för den idén.

Se där ja, jag kan hålla mig kort när jag vill ju! Och hur smaka maten då? Tackar som frågar, den smakade bra. Tycker oftast det är så, håller man det enkelt så blir det godare. Är väl säkert därför som stekt falukorv med snabbmakaroner med lite ketchup på är fortfarande är världens bästa rätt..

Det är precis sådana recept jag ska ha med när bloggen nått 10.000 följare och jag ska skriva min egna kokbok och när jag ändå är igång funderar jag på att ta bilderna själv också. En kokbok med väldigt mycket Ekan helt enkelt. Som den kockens Maradona jag trots allt är så måste man ju också ha samma hybris så utgår från att Ekans kokbok skulle göra succé. Men jag vi är inte riktigt där än så håll till godo.

Tredje rätten för veckan vart en pastarätt, jippi!! Älskar pasta mer än livet självt. Nja, ok då där tog jag i lite men det är väldigt gott. Nöjer mig med att skriva så annars lär man ju leva ensam rätt snart.

Pasta med sidfläsk (smaskens), broccoli och gröna ärter. Alltså, är det något man inte gillar här eller?! Vattnas i munnen bara jag skriver det. Det är nu man skulle ha sjukt snygga bilder som förmedlar känslan jag känner men då jag inte heter Erik Cajdert så får ni nöja er med de halvdana bilder som den här bloggen ska stå för.

 

Tärna fläsket, hacka lök och vitlök samt bryt loss broccolin till mindre bitar. Koka pastan (inte ens det fick man göra..) och under tiden fräser man fläsket, löken och broccolin. När det fått lite färg (antar jag) så vände man ner ärtorna och sänkte värmen. (ska vara helt ärlig, tveksam om Tanja gjorde såhär då hon är lika mycket i recept-trotsen som Ted är i 2-årstrotsen men det stod i alla fall att man skulle göra så på receptet så jag skriver det) När man kokat klart pastan hällde av nästan allt vatten men sparade lite som man sedan hällde ned bland fläsket och det andra samt fyllde på med grädde. Rör runt rejält och släng på lite extra salt och peppar och så har du en jäkligt god rätt med massa nyttigheter och säkert lite onyttigheter. (är inte allt onyttigt om man läser tidningarna nu för tiden?) Mitt i allt detta lyckades Ted klämma in sig och enligt Tanja hjälpte han till med både det ena och det andra så uppenbarligen knappar den lilla illbattingen in på mig. Skit också! .Börjar nästan bli tjatigt det här men både jag och Tanja tyckte det var gott, bra att få in lite broccoli och ärter, sånt har man ju hört är bra. Att rätten sedan är god dagen efter och enkel att värma på är att alltid ett plus, gillar en smålänning (ja, myten stämmer. Snåland lever i allra högsta grad) som jag när man inte behöver köpa lunch ute. Winning!

Snart fredag och då tänkte jag göra en sammanställning om allt jag lovat, gjort hittills och se så jag möter upp det ni, med all rätt, kräsna och dedikerade läsare förväntar er av mig. .

Dagens rim: Fortsätt följ bloggen och be nice, det är jag och bjuder oftast Teddan på majs. (verkligen en katastrof på rim, lär inte bli rimstugan för mig iår heller)

Ställning i antal lagade rätter: Tanja 14, Ekan 1,75, Ted 1,25 (Tanja tycker han gjorde hela pastarätten men inte en chans enligt mig)

Antal ggr Mat-polisen ändrat något i receptet: 10/17 rätter.

Sammanfattningsvis tycker jag Tanja har lugnat sig lite med sin hybris i köket dock börjar hon snart gå under namnet Höken härhemma då hon har fullständig koll så fort man rör sig innanför vår köksö. Ska försöka finta bort henne så ni får äran att följa de rätter jag själv lagar som också på sikt kommer ta mig till toppen. Heja mig! 

Ha en fortsatt härlig onsdag och var rädda om er.

/Eder smaulänning Errrrik .

Din produkt är tillagd

×