ungkarlsvecka del 3

Det har blivit fredag och veckan närmar sig sitt slut, tiden som alltid susar förbi men inte på ett sätt som gör att jag inte hinner njuta av vardagen, den mer susar förbi för att jag ser till att fylla den med saker jag älskar att just fylla tiden med. Givetvis önskar jag fler timmar på dygnet, fler timmar tillsammans med frun och längre sovmorgon. Men att leva ett aktivt liv där jag gör det mesta utav dagen är mitt eget val och jag trivs med det. Nog från den filosofiske Johan och raskt över på veckans "aldrig testat förut" ingrediens.

ingefärskotlett med nudlar

Och inte vilka nudlar som helst utan sjögräsnudlar, här är jag heeelt övertygad om att Maria spontant och ärligt skulle slängt in en liten protest och haft en liten (läs lång) utläggning om när hon testade sushi med sjögräs på. Dock hade hon lätt älskat dessa nudlar vilket jag också gjorde, lätt krispiga med neutralsmak, ingen kallsup från havet smak som "vanligt" sjögräs. Morötter och rödlök stektes och blandades sedan upp med nudlarna och en sojabaserad vinegrette med sesamolja och agavesirap som grund blandades i. Sesamolja har blivit lite av en ny favorit i köket som jag även anväder de veckor vi inte har matkassen. Det både smakar och doftar gott! 

Tillbaka till maträtten, i förkylningstider som dessa så hypas ju ingefära till skyarna och jag har sedan barnsben blivit iproppad ingefära ivrigt påhejad av min mor så fort minsta förkylningssymptom dykt upp även om det var en dammråtta som gjorde att jag nös! Juste, tillbaka till maträtten var det.... kotletten skivades och gneds in med riven ingefära, vitlök, salt och peppar. Den stektes sedan och medan köttet blev färdig i pannan rörde man ihop en yoghurtsås med limeskal och limesaft. Riktigt fräsch, enkel och snabb sås som passar utmärkt även till fisk!


väderleksrapport direkt från vietnam via vår utrikeskorrespondent MAria

Maria låter hälsa att det är 29 grader i skuggan, och olidligt ljust och myggfritt! HA det är myggfritt här hemma i Sverige oxå, fast på ett annat sätt förstås...

Dagarna spenderas på stranden med en bok i handen och bryts av med en tupplur då och då. Det har givetvis även tränats en hel del de dagar som det har kännts rätt. Ägg till frukost, mango till lunch och kycklingsoppa med nudlar till middag. En och annan glass har också slinkit ner, man måste ju tänka på att kyla ned sig i hettan liksom. 

Snart är detta lilla energiknippe tillbaka på hemmaplan igen och reda att äga 2018! 

 


Besök i köket

Träningen har flutit på bra även denna vecka och jag har tydligen sprungit drygt 230km under januari i år. Kroppen är fantastisk! Ska man hålla i längden och orka så ÄR kosten en vital faktor. Jag skulle varken ha ork eller lust att jobba och träna som jag gör om jag inte tog hand om kroppen även via kosten. Därför passar Homies Hälsokasse oss så bra. Det är snabba - goda - nya - roliga recept med fräscha ingredienser och väl sammansatta måltider som hjälper mig prestera fullt ut både på jobb - träning - och som make till Maria. Livet är verkligen som ett pussel. Saknar man vissa bitar så får man aldrig ihop det! 

Nog om pusselbitar och tärning och till veckans sista maträtt! 

Vitkål och äpple

Jag är uppväxt med mycket grytor men aldrig använt eller fått en gryta med Vitkål och Äpple, men vilken hit! 

Äpple och Vitkålen steks tillsamans och gosar ihop sig.  

Grytbitar och rosmarin

Efter att köttetsbrynt får det puttra med kalvfond och rosmarin. Smarrigt värre! 

Mästerkocken ulla

Mamma var på besök och kunde inte hålla fingrarna borta. Ulla "kan jag göra något" Cajdert var till min och Leffes glädje på besök. Hon fick lov att blanda vitkålen med grytbitarna tills hon blev beordrar att sätta sig i soffan och spela wordfeud tills maten var klar. Dock blev det att hon fastnade framför Svenska Hollywood fruar istället.

Hon har under alla år jag bodde hemma serverat mig fantastisk husmanskost så att få bjuda henne på mat känns alltid lika kul! 

 

 

Resultatet

Uuuuuu va gött! 

Exakt så lät det vid matbordet 30 minuter efter att matlagningen påbörjats. Grytan serverades med ris och det kan vara som så att det även bakades en paj till efterätt dagen till ära! 

Återigen är en vecka med Hälsokassen över. Det har som vanligt bjudits på nya smakkombos och okända ingredienser. Undrar hur många recept den där Homiekocken har i sin kockärm hehe. Hoppas ni alla har haft en fantastisk vecka. Ta hand om varandra och njut av dagarna trots snö och slask. Tack och hej från Leffe och mig! 

/ JC

Din produkt är tillagd

×