ungkarlsveckaN fortsätter

Hej igen eller hej där för nytillkomna följare. Jag och Leffe lever och har hälsan i behåll trots att frun i huset fortfarande intar ryggläge på en strand i Vietnam. Onsdagen är redan här och det har varit full fart sedan sist. Jag har ju sagt att jag ska dela med mig lite mer om hur min fritid utanför arbetet ser ut, dvs min satsning på att bli en bättre atlet och som följd av det bli bättre på OCR (Obstacle Course Racing) Det är enkelt förklarat en 8-15km lång hinderbana för vuxna. Det hängs, det klängs, det kryps i lera, sandsäckar som ska bäras uppför backar och häliga trailspår som ska erövrars. Ja ni hör ju själva hur fantastiskt det låter. Jag har anlitat en coach som hjälper mig med träningsplaneringen, så nu slipper jag tänka på vad som tränas, bara läsa på en lapp och utföra. Precis exakt lika smidigt som med Homies matkasse, läs och gör och resultatet blir fantastiskt =) Måndagseftermiddagen började med långpromenad med Leffe följt av 90 miuter lugn löpning, att få jogga lugnt och njuta av frisk luft som fyller lungorna är som balsam för själen, bland det bästa jag vet. Så mitt tips till den nye löparen, glöm inte bort att det är viktigt med riktigt lugna pass där tempot/ansträngningen inte ska vara värre än att du kan föra en diskussion högt med dig själv, om du nu inte springer med en kompis.

I would do anything for love....

Sjöng Meatloaf vilket givetvis direkt leder till veckans andra rätt som var köttfärslimpa med balsamicolinser.

Köttfärslimpa är en gammal favorit.

Det är så smidigt, man bara blandar ihop en smet, brer ut smeten i en ugnsform och därfter in i ugnen. Under tiden den blir färdig hinner man med att spela wordfeud, kolla av instagram, ge Leffe mat och förbereda Balsamicolinserna! 

 


Löken delas i klyftor, champonjonerna kvartas och fräses i stekpanna tills de fått härlig färg. Efter det ripplade man över balsamicovinäger och honung, vänder sedan ner linser, coctailtomater och avslutningsvis bladspenat. Snabbt enkelt och fantastiskt gott!

I samma stund som jag slängt i bladspenaten piper det till och köttfärslimpan är klar. Grym timing som vanligt! Det som slår mig om och om igen är att recepten är väl genomtänkta och gjorda i en följd så att saker och ting klaffar väldigt bra. Som jag nämnde tidigare är köttfärslimpa lite av en gammal favorit och dagens resultat var ingen besvikelse. Kombinationen med de saftiga linserna och härligt gyllenbruna champinjonerna var gotteligottgott! 


DEt här var det godaste jag ätit på väldigt länge

Innan det var dags för hemfärd på tisdagen stod det intervaller på schemat, 20 st löpintervaller, 45 sekunder löpning - 15 sekunder vila x 20. Varje intervall ökas med 0,1 km/h. Eftersom man inte har en inbyggd hastighetsregulator i kroppen genmförs detta pass givetvis på löpband. Svettig, härligt och fantastikt kul får sammanfatta. Detta pass passar även perfekt att springa tillsammans med en vän då man helt själv bestämmer fart på löpbandet beroende på form. Nog om detta och raskt över till tisdagens middag som sammanfattas MY GOD va gott. Laxbiffar med broccolifräs. Laxfärs uppblandat med citron, citroncest, grovt ströbröd, ägg salt och peppar. Hur gott som helst. Till detta rördes även en liten vitlökssås ihop gjord på turkisk yoghurt, och här kommer ett tips. Gör såsen direkt i burken! Äter ni inte upp hela burken är det bara att återförsluta med locket och spara och noll. zipp, zero disk. Töppgrejjer! 

Broccoli och rödlök blandas ihop med lite olivolja, salt och peppar och tjoffades in i ugnen, när det fått fin färg blandades det upp med färsk bladspenat och serverades med de stekta laxbiffarna och vitlökssåsen. Detta visade sig bli det godaste jag ätit på länge. Fantastisk fräsch maträtt som jag faktiskt tyckte synd om Maria att hon missade.... ända tills jag såg ett klipp på instagram där hon smakar en korv som var så god att ögonen höll på att trilla ur huvudet haha. Jaja, skönt att vi båda har det bra! 

 

Tiden går fort när man har roligt, och ikväll ska det klättras och lagas ingefärskotlett med nudlar. Mer om det på fredag. Ha en fantastisk fortsatt vecka och hoppas ni mår och lever väl med ett liv i balans! 

Over and out / Leffe och Johan

Din produkt är tillagd

×