ungkarlsvecka

Då var det dags för en annorlunda vecka hos the Cajdert´s. Frun i huset har packat Bikinin och begett sig till Vietnam för två veckor i solen. Och om jag känner henne rätt kommer det även bli en hel del träning och x antal böcker som kommer avverkas. Maria har en tendens att sträckläsa i ett rasande tempo. En bok om dagen är liksom lagom tempo, ibland är det knappt jag tror hon läser utan bara bläddrar =) Nåväl, det innebär att det är jag och Leffe som kommer sköta om både blogg och hem denna vecka! Min tanke förutom att dela med mig av alla fantastiksa maträtter som hälsokassen levererar även ge er en liten inblick i min och Leffes vardag.

Söndag och långpromenad

 

Matkassen som ni vet sedan tidigare levereras på söndageftermiddagen så jag och Leffe hade en heldag framför oss. Vi vaknade sent klockan 8 och började med en kopp kaffe på sängen. Leffe fick ett hundkex som han njöt av i ca 0,2 sekunder och därefter kom "finns det mer" blicken. När han efter en stund insett att det var det enda han skulle få följde en tung suck och han somnar om. 

Efter lunch skiner solen och vi går ut på en härlig långpromenad där jag trodde jag kunde gena på ett smart ställe men icke, två timmar senare var vi i alla fall hemma.

Jag svidade om till löparkläder, drog på mig pannlampan och begav mig till Ursvik för lite traillöpning på vackra snöbelagda stigar. Fylld av frisk luft och härligt anfådd åkte jag hemåt. Klockan började närma sig leverans.

Det fina med leveransen av matkassen som ni som läst bloggen tidigare vet är att om man inte är hemma så ställer de kassen utanför dörren och man får ett SMS att kassen är leverad. Klockan 18 kom kassen denna gång och hur smidigt är det inte att bara behöva gå från soffan till dörren och vips så har man handlat för hela veckan plus att menyn och recepten är färdiga. Snacka om effektiva 10 meter! Kassens innehåll bjöd som vanligt på en mängd härliga grönsaker och jag tänkte att denna vecka ska jag frossa i gul lök som aldrig eftersom Maria inte är hemma. Men endera är det en slump eller så har de som tar fram kassen läst bloggen haha. Inte en gul lök hur långt ner i påsen jag än kikade. Denna vecka innehåll kassen däremot en ingrediens som jag aldrig tidigare provat, Sjögräsnudlar, SPÄNNANDE (undrar om Maria hade rynkat på näsan)


Först Ut, Kyckling med Chiligrönsaker

KYCKLINGFILÈ, Som Maria informerat om tidigare så älskar jag kyckling hela veckan lång. Det blev alltså veckans första rätt. Kan inte nog betona hur skönt det är att slippa tänka utan läsa på ett enkelt, tydligt recept och bara göra. Snabblagade rätter är det oxå. Denna rätten började med att man gav kycklingfilén lite färg i en stekpanna med salt och peppar. Därefter in i ugnen och medans kycklingen blir färdig där så hackade man aubergine - zuccini - vitlök och chili. En 50/50 rätt i Marias ögon, chili och vitlök är ju gott tycker hon med de andra två är oftast ingen hit, men denna kombon tror jag faktiskt hon hade älskat! Efter att grönsakerna hade fått fräsa ihop några minuter i pannan tjoffade man i några matskedar tomatpure och ett par nävar vatten. När det hade puttrat i ca 5 minuter och smakats av piper ugnen, kyckling är färdig. Jag la upp kycklingen och chiligrönsakerna i en form sedan stekte jag matveten lite lätt i stekpannan tillsammans med lite vitlök, salt och peppar och vips så var dagens middag och morgondagens matlåda färdig!


Fräsch maträtt som jag vet hade gått hem hos Maria för det hon ofta ogillar med kyckling är att den blir torr och smaklös. Här tillsammans med matveten och chiligrönsakerna blev det en smakrik och saftig maträtt! 

Det som är kvar av söndagen är kvällspromenad med Leffe hänga tvätt och gosa lite i soffan. Vi hörs på onsdag igen, då har jag även hoppat in och vikarierat som instruktör på  några Cirkelpass istället för Maria på Homie Fitness - Spännande!  

Hoppas eran vecka startat på bästa sätt! 

/ Johan och Leffe

Din produkt är tillagd

×