The cajdert's testar matkassen Del 2.

Nu har halva veckan gått och vi är igenom hälften av rätterna.
Måndagens middag blev lite av en chock. Typ som en liten käftsmäll rakt in i nyheter. Med det menar jag vegetariskt och äggplanta.

Nu kan man ju tro att jag som halvgrekinna skulle jubla, men här har ni en grek som INTE gillar moussaka. Konsistensen av aubergine är ju sladdrig och saggig.
MEN har man blivit med matkasse och sagt att man ska testa allt så är det bara att bita ihop och göra det.
Nu var det ju inte en moussaka som skulle lagas utan en vegetarisk pasta med just aubergine, stora vita bönor, svarta bönor, oregano, tomat och fullkornspasta. Yum.

Chocken då? JÄKLAR VAD GOTT DET VAR! Både jag och Johan satt helt mållösa. Vad hände liksom. Haha.
Ok, jag har inte ätit det sen jag var barn och kan ha levt kvar lite på gamla känslor. Så kan det gå. Gott var det iaf.

Känslan av rätterna vi ätit hittills har varit att dom känns "fräscha". Vet inte hur jag ska förklara det fullt ut, men det känns nyttigt, hälsosamt och vi sitter inte helt proppmätta och tunga efteråt. Vilket är ett super betyg.

Veckans bästa so far är absolut gårdagens middag.  Vi fick ju matkassen på söndagen och startade med den direkt. Så att istället köra på menyn måndag-fredag så kör vi söndag-torsdag. Igår var det Linsfärsbiffar med stuvad svartrot. Vad är det liksom? Både jag och Johan såg lite konfunderade ut när vi plockade fram svartrötterna.

Det var bara att tvätta händerna, kavla upp ärmarna och sätta igång. (Jo, tro det eller ej jag hjälpte till). Det roliga med allt det här är att det är enkelt att göra och råvarorna känns roliga. (Ni som äter det här till vardags ni får skratta, men för oss kött och potatis människor är det helt nytt, spännande och wow´igt!)
Jag hjälpte inte till mer än att hacka svartroten och sen äta upp det.

Ett tips från kocken i huset är att lägga den färdiga färsröran på ett bakplåtspapper, platta ut den och därefter stansa ut med exempelvis ett dricksglas. Eller om man är lite "galen" (eller har barn) kan man kanske använda pepparkaksmallarna nu när det ändå är juletider. 😊

Betyget blev högt och min mage jublade då jag fick lite över till matlåda idag.

Så för att summera halva veckan så är vi galet nöjda har fått en lite bredare matmeny och tid över för lite fler kramar.

Hörs igen på fredag!

//Maria

Din produkt är tillagd

×