familjen norgren/bäckman Del 17

Fasen vad tiden går, redan ny matkasse-vecka på ingång. Ni kanske kommer ihåg jag sa jag och Tanja ska uppgradera till att ha matkasse varje vecka, vilket såklart inte har hänt än. Vi har liksom gjort det till en grej att skjuta upp så mycket saker som möjligt och även denna grej ligger just nu på attgöralistan. Men vi har större problem. Då vi bor i en bostadsrätt som även den behöver en del underhåll så blir vi rätt lidande då vi även på här skjuter upp saker så länge vi kan. Ett handtag som hänger lite löst, duschhållare som släppt från väggen, någon magnet som gett upp vid ena köksluckan och liknande. Och det är det som hänt senaste veckan. Som tur är är detta något som inte folk tänker på vid första blicken varför vi håller det hemligt ett tag till. Därför är det såklart smart att skriva det i den här bloggen, som jag från och med nu väljer att kalla Sveriges hetaste matblogg där du alltid får det senaste i matväg. Bra slogan Ekan!

Matkassen kom som vanligt precis på klockslaget vad det messats om redan i fredags. Och än en gång var det Emanuel som lämnade den. Tanja var hemma men då Emanuel plingat på dörren och ingen öppnat så antog han ingen var hemma. Just det, även plingklockan är paj så inte så konstigt ingen öppnade. Så Emanuel gjorde som han alltid gör när ingen öppnar hos oss. Han ställer den hos grannen och messar glatt att han ställt den på vår terass och skickar en bild till mig.

Tanja var inte lika imponerad när hon var tvungen att dra upp en sovande Ted för att hämta kassen hos grannen istället för utanför dörren. Men jag låter Emanuel tro vi bor hos grannen, de bor lite flådigare än vi så jag gör som alla stora bloggare gör, jag förskönar vardagen lite. Som jag har utvecklats, glöm inte rösta på mig som årets bloggare förresten när vi ändå är igång. Jag rör mig sakta men säkert mot titeln... 

Nu till maten. Dagen till ära hade vi en av mina bästa vänner på besök, Andreas Schenken Bergström. Eller Andy som jag kallat honom sen vi lärde känna varandra i Falkenberg för ca 17 år sen. Vi har hängt ihop till och från sen dess och smeknamnet Schenken kom till när vi jobbade på Mallis ihop och folk tyckte han var lik Marcus Schenkenberg, ni vet han den där hyfsat snygga fotomodellen..Jag däremot fick smeknamnet Pingis-Ekan. Jag tror ni alla fattar vem som var mest lyckosam hos tjejerna därnere. Och antar ni har förståelse för varför jag inte lägger upp någon bild på oss tillsammans. Det får bli dagens tips, var aldrig på bild med någon som är snyggare än dig själv. Det är av den anledningen jag aldrig är på bild tillsammans med Tanja heller, smart va?! Däremot finns det sjukt många bilder på mig tillsammans med olika gosedjur från Babblarna, de spelar däremot i min liga.

Ok, nu till maten. Vi valde att köra fiskrätten direkt. Varje gång vi har matkassen så är det alltid en rätt som innehåller fisk och nu ska ni få tips nummer två för dagen, nästan så man ska börja ta betalt för folk att läsa min blogg med tanke på hur mycket jag lär er alla därute. En del fisk man köper ute i handeln är odlad och då finns ingen omega3 i fisken ifall det inte tillsatts genom foder. Kan vara bra att ha koll på, sjukt meningslöst att äta fisk om du inte får i dig någon Omega 3, right? Homies firre är färsk så fisknörden i mig kan vara lugn.

Det som serverades var vit fisk på gräddig kålbädd. Haha, aldrig har jag varit mer säker på att Mr Ted skulle strejka middagen än idag.. Och häng med nu ska ni få steg för steg hur man gör. Ni tror säkert jag har örnkoll på hur allt går till men ska jag vara ärlig har jag en lite fusklapp i form av receptet till min hjälp.. På med ugnen 200 grader och sen skalade vi potatis (hade hoppats på hjälp från Andy som snyltade gratis men icke) som vi sedan kokade. Sedan strimlade man kålen (va beredd, luktar inte hallon som rå kan jag meddela) och fräste i smör tills det blev lite mjukt. Därefter hällde man på grädde, fond, vinäger och vatten och lite krydda på det såklart tills det började dofta ljuvligt. När det var klart så la man det i en ugnsform och fisken som man tärnat ovanpå och in i ugnen med alltihop. På den kokta potatisen gjorde vi potatismos (hur gott!?!) som vi serverade till fisken som låg på kålbädden som var klar i ugnen efter ca en kvart. Visst lät det enkelt att laga? Det var det också, framförallt när allt är som vanligt härhemma och då vet ju ni trogna läsare vad jag menar med det. - Tanja som kock och jag som glatt får titta på. Man kan ju tro att jag borde springa runt och göra annat härhemma men viktigt att man tar sina tillfällen att vila upp sig och såklart passa på att hänga med sin polare när han väl är på besök. Så soffan och inte göra någonting blev det som sedan skrevs ned i dagboken.

Men resultatet av maten blev bra. Jag och Tanja åt som 2 fullvuxna människor (antagligen mer än vad som är brukligt) medan Teddan knappt rörde maten och Andy tog en mindre portion än en femåring. Det kan man ju tolka på olika vis, jag tolkade det som att det blev matlåda över till både mig och Tanja, winning!!

Tror bestämt jag glömde uppdatera statistiken senast så för er som legat sömnlösa sedan sist och verkligen undrat, vad står det i antal lagade rätter och hur många gånger har Tanja ändrat i recepten? Här är ställningen:


Ställning i antal lagade rätter: Tanja 9, Ekan 0,5, Ted 0,5

Antal ggr Mat-polisen ändrat något i receptet: 6/10 rätter.


Känslan är att min bättre hälft lugnat sig lite med sin hybris och faktiskt börjat följa recepten som kockarna satt ihop. Eller så är det så att hon följer min blogg och bara vill putsa på statistiken lite. Den som lever får se! Vi ses på onsdag, och tills dess, stay classy gott folk. 
/Ekan
 

Din produkt är tillagd

×