halvtid på denna vecka.

Efter måndagens inlägg fick vi lite roliga kommentarer om fördelningen i hemmet.. vilket var väntat. Haha. 

De flesta av er stod helt klart på Johans sida och tyckte att han drog alldeles för stort lass i matlagningen. JAG HÅLLER MED! :) 

Eller vi kan säga så här, jag håller med er till fullo endast baserat på den information ni har fått. Han är KUNG i köket och trivs där. Jag däremot är QUEEN på att sortera, hänga och vika tvätt. Där är Johan portad. Det finns gånger då han är hemma och tänker att han ska vara snäll och fixa tvätten, men då viker jag ändå om den då han gjort fel. 

Det finns ett system man hänger tvätt på som gör att det blir enkelt, snabbt och smidigt att sen vika tvätten utan att behöva slösa för mycket tid eller energi på det. Så behöver ni tips om hur ni optimerar tvätthängning/vikning så hojta till ;) 

Den här veckan har varit fullt ös medvetslös redan och det är bara onsdag. Mycket jobb, en hel del träning och väldigt lite sömn. Så kan det vara ibland. Livets härliga bergochdalbana. Vi har både i måndags och i tisdags tänkt på vägen hem att vi stannar till och köper nåt färdigt till middag men tagit förnuftet till fånga bägge dagarna och kört på det planerade spåret. Vilket var att laga rätterna vi fått hem i matkassen. Och det är vi båda väldigt glada över. (eller ska jag vara helt ärlig så hade jag kunnat hoppa ena rätten..)

För att ni ska förstå hur mycket jag ogillar lök i mat så kommer här en liten förklaring. 

FUNKAR - FUNKAR INTE

GUL LÖK

Tycker jag är den vidrigaste av de vidrigaste lökar som finns. Den luktar illa, smakar illa och ser väldigt konstig ut när den är tillagad. 

Man kan antingen förstöra maten genom att ha stora skivor lök som då ser ut som larver/maskar. Eller så kan man ha så små bitar att dom är omöjliga att peta ur och därmed är maten oätbar. 

RÖDLÖK

Rödlök är inte lika illa. Eller jo ganska illa om jag inte fått välja själv vad jag vill ha det till. Som grekisk sallad med massor med fetaost och oliver. Helt klart en bra combo. Eller tomat, mozzarella och rödlök är oxå yummy. 

Den ska absolut inte värmas! Då blir den ju slemmig och ser ut som larver. 

PURJO

Purjolök har jag inte så mycket emot men gillar den inte så mycket. Skulle faktiskt säga att min (det är mitt recept men maken lagar) fisksoppa måste purjolök finnas annars är den inte on top. 

Fast när jag kan välja bort det så gör jag det. Lök i alla dess former, med vilket namn som helst så väljer jag alltid bort det.

Så nu när vi rett ut att jag INTE diggar lök, ( FÖRUTOM vitlök.. Hey jag är ju grekinna trots allt. ) vilket namn det än har så kan jag berätta att ställningen i Homies Hälsokasse vs Maria har jämnats ut och är 1-1. För den BRÄSSERADE KARRÉN MED TOMAT gick inte att äta om man heter Maria Cajdert och är fjantigare än ett litet obstinat barn som bestämt sig för att det inte passar.

Om ni har läst lite tidigare inlägg så vet ni att jag är väldigt kritisk även när det kommer till aubergine. Och i den här rätten (hur vackra bilder det än är) så var det både rödlök OCH aubergine. 

När Johan ställde fram denna maträtt så stelnade jag till och la fram nån dum kommentar. 

Maria: Du vet ju att jag inte gillar lök. 

Johan: Men du har ju sagt att vi ska testa maträtterna som dom är utan att fiffla med dom. 

Maria: Fast helt ärligt Johan, vi har varit tillsammans i 10år. Har du inte lärt dig nåt? 

Och så fortsatte det tills jag slängde i mig köttbiten (den var väääääldigt smarrig) och tog mig en knäckemacka med falukorv på i protest. 

Jag tog faktiskt två tuggor men gillade inte smaken. Och så kan det ju vara. Jag är ändå väldigt nöjd med Hälsokassen. Jag menar det är ett OMÖJLIGT uppdrag att få mig 100% nöjd. Och andelen människor som gillar lök är fler än jag. 

Johan är ju som vanligt nöjd och ger tummar upp för nya spännande smaker. 

Så trots att köttet var magiskt så lyckades det inte rädda upp den här rätten, och om det då var veckans (och alla veckors) flopp för mig så var nästa rätt veckans VAD HÄNDE!? Precis som i livet så går det fort i svängarna. Från tumme ner till två tummar upp. 

 

kyckling med blomkålsquinoa

Vem hade trott att det skulle vara gott?

Säkert alla som inte är jag. Haha (och låt er inte luras av löken som ligger där i hörnet. Johan lärde sig rätt snabbt denna gång och lagade löken på sidan av så vi slapp ha "lök-krig" 2 dagar på raken :) )

Johans favorit proteinkälla är kyckling. Han skulle kunna äta det varje dag och är lycklig varje gång det finns med på menyn, och det var inte annorlunda denna gång. 

Det bästa med hela kassen för honom (förutom det där med att han slipper springa till mataffären och att det är lättlagat) är att han fått ny inspiration, hans smaklökar jublar och han får mig att äta sånt jag innan vägrat. 

Yup, jag har vägrat. (Falukorv och makaroner är underskattat, funkar varje dag)

 

Min första reaktion var ju såklart "hmm kyckling".. ok. Och till det fisblommor? 

MEN.. Yes här kommer det där fina stora MEN´et. Det var hur gott som helst. Och en maträtt som mättar utan att få en att känna sig som att magen är full av sten och man skulle sjunka snabbare än.. Snabbt. Kom inte på någon bra liknelse. Gott, snabbt och fräscht. 

Kyckling med lite härliga kryddor som bryns av för att bli färdig i ugnen. 

Blomkål (och lök) i ugnen medan quinoan görs på spis. 

Medan allt gottar till sig så rör mästerkocken ihop en liten currysås som pricken över i´t.  

Vad Leffe och jag gör under tiden? Gosar såklart. 

 

 

Hur gnällig, märklig och obstinat jag än låter (vilket jag iofs är) till vissa ingredienser så är jag väldigt nöjd att vi har den här Hälsokassen. För Johan är glad, vi har mer tid tillsammans, jag blir positivt överraskad för det mesta och vi båda har kommit fram till att hur mycket jag än älskar kött och potatis, stuvade makaroner och falukorv så mår vi så mycket bättre nu när våra middagar har mer grönsaker, rotfrukter och färg. 

Vi får hoppas att välmåendet smittar av sig på smaklökarna, för fortsätter jag rynka på näsan och ögobrynen varje gång en grönsak/rofrukt dyker upp på tallriken så kommer jag att behöva botoxa mig inom kort :P 

Ha en skön onsdag! /Familjen Cajdert. 

Din produkt är tillagd

×